Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Thailand familiereis met tieners

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Bangkok - Nan - Lampang - Chiang Mai - Kaeng Krachan - Khao Sok – Ko Phangan of Ko Phayam - Bangkok
reissom:
va. € 2445,- (4 pers. 2x 2 pers. kamer), 1 lokale vlucht va. ca. € 85,- p.p. (Boek zelf je retourvlucht)

Het is bekend: Thailand heeft veel te bieden en is (nog) relatief betaalbaar. Het is daarom geen gek idee om een verre familiereis naar Thailand te maken. De reis erheen is best prijzig, dus als je gaat, doe het dan all-the-way: zowel de charme van Noord-Thailand als het onbekende midden en de eilandjes in het zuiden. Niet veel in de auto of bus: de grotere afstanden overbrug je per vliegtuig.

Deze rondreis laat je zowel bekende als nauwelijks bezochte plekken zien. Want daar leer je het land met zijn overweldigende tropische natuur en uitgestrekte Nationale Parken het best kennen. En juist dan heb je de leukste spontane ontmoetingen met de locals. Tenslotte lekker bijkomen in een fijn strandresort op een van de palmeilandjes in het zuiden, dat spreekt voor zich.

Inclusief:

  • alle lokale vervoer (behalve 2x airporttransfer)
  • 3 binnenlandse vluchten
  • 20 overnachtingen in 2x 2 pers. kamer met ontbijt (in genoemde hotels of vergelijkbaar)
  • 3 x diner, 7x lunches
  • excursies met Engels sprekende gidsen zoals genoemd

Exclusief:

Wat is de beste reistijd voor Thailand? 

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. 
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Welk visum heb ik nodig voor Thailand? 

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Heb ik vaccinaties nodig voor Thailand? 

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van LCR kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Is er tijdverschil met Thailand? 

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Thailand?

Thailand is een veilig land, maar blijf op je hoede voor zakkenrollers, vooral op plekken waar het druk is. Bezoek geen afgelegen straten of parken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Thailand, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Thailand en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Thailand.

Welke kleding neem ik mee naar Thailand?

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Welke valuta is er in Thailand? 

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Welke stekker heb ik nodig in Thailand? 

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Hoe reis ik door Thailand?

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand. 
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De boetiek reis Thailand start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert is dat handig want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang(er) onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1250,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air, Air France, Emirates of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je Budget Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

reisduur:
23 dagen / 22 nachten
route:
Bangkok - Nan - Lampang - Chiang Mai - Kaeng Krachan - Khao Sok – Ko Phangan of Ko Phayam - Bangkok
reissom:
va. € 2445,- (4 pers. 2x 2 pers. kamer), 1 lokale vlucht va. ca. € 85,- p.p.
Het is bekend: Thailand heeft veel te bieden en is (nog) relatief betaalbaar. Het is daarom geen gek idee om …
︿

Inclusief:

  • alle lokale vervoer (behalve 2x airporttransfer)
  • 3 binnenlandse vluchten
  • 20 overnachtingen in 2x 2 pers. kamer met ontbijt (in genoemde hotels of vergelijkbaar)
  • 3 x diner, 7x lunches
  • excursies met Engels sprekende gidsen zoals genoemd

Exclusief:

Wat is de beste reistijd voor Thailand?  Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Thailand met je gezin, aankomst en verblijf Bangkok

Vandaag je vlucht naar Bangkok. We raden je aan te kiezen voor een directe vlucht zonder overstap. Bij aankomst staat je chauffeur je op te wachten. Wissel gelijk geld op luchthaven, dat gaat sneller dan in het centrum.

In ongeveer een uurtje ben je bij je comfortabele hotel, Villa de Pranakorn. De rustige ligging in het oude centrum, de mooie tropische tuin en het zwembad zijn een verademing. Tijd om bij te komen van de lange vlucht. Ook voor het diner hoef je niet gelijk de straat op, het hotel heeft een fantastisch restaurant dus je diner is inbegrepen.

local Hero

Uiteraard kun je deze reis ook als stel of individuele reizigers boeken. Vraag je Local Hero naar de details.

Dag 1 - 2: Thailand met je gezin, aankomst en verblijf Bangkok

Vandaag je vlucht naar Bangkok. We raden je aan te kiezen voor een directe vlucht zonder overstap. Bij aankomst staat je chauffeur je op te wachten. Wissel gelijk geld op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • Reken op ca. €45,- p.p. p/nt extra

  • Reken op ca. €45,- p.p. p/nt extra

Dag 3: Verblijf Bangkok, alternatieve kanalen boottoer

Vanochtend een bijzondere manier om Bangkok te zien. En was je hier al eerder, deze Roots toer is echt de moeite waard. Per longtail boot en deels te voet vaar je samen met je gids door de wirwar van kanalen, langs de boomgaarden en verborgen tempeltjes van het andere Bangkok. Opkomende honger? Een prima lokale lunch is inbegrepen.

Ga er in de middag op eigen houtje op uit. Wil je de highlights toch niet missen? Neem dan de skytrain naar het Grand Palace. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po of ga naar de Wat Arun tempel, direct aan de rivier. Boek optioneel voor een avond foodsafari:  een privé tuktuk chauffeur en gids nemen dan je mee naar de leukste (en lekkerste) streetfood plekken van de stad.

local Hero

Leuk tegen de avond is ook een drankje doen op het terras van het Dusit D2 San Yam hotel.

Dag 3: Verblijf Bangkok, alternatieve kanalen boottoer

Vanochtend een bijzondere manier om Bangkok te zien. En was je hier al eerder, deze Roots toer is echt de moeite waard. Per longtail boot en deels te voet vaar …

︿

Dag 4: Vlucht van Bangkok naar Nan, Noord Thailand, verblijf

Eigen transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht eind van de ochtend naar Nan. Geen stadje dat je direct herkent, wel dé hidden gem om het echte Noord Thailand te leren kennen. Je overnacht deze dagen in een sfeervol boetiek hotel in het centrum, een verademing na het drukke Bangkok.

In de middag maak je met je gids/storyteller een insiders wandeling door het historische centrum. In een van de oude teakhouten huizen ontmoet je een familie die hun nobele afkomst en rijke culturele verleden in ere houdt. Bij een andere familie krijg je een heerlijk home-cooked Nan-diner. En omdat men het hele jaar door bootraces houdt op de Nan rivier en daar flink voor geoefend wordt, ga je ook op bezoek bij een van de bootcrews.

Dag 4: Vlucht van Bangkok naar Nan, Noord Thailand, verblijf

Eigen transfer naar de luchthaven voor de korte vlucht eind van de ochtend naar Nan. Geen stadje dat je direct herkent, wel dé hidden gem om het echte Noord Thailand …

︿

Dag 5 - 6: Nan, verblijf, plattelands toer en ochtendmarkt

Meet the locals en zie het insider Thailand, dat geldt ook op deze dagen. Per auto en te voet (totaal ca. 4 uur rustig wandelen). Na het ontbijt naar het platteland. Juist hier vind je de echte charme van Thailand. Je bezoekt lokale farms en maakt kennis met de boeren en hun families. Onderweg een typische picknick lunch. Aan het eind van de middag ben je weer terug in je hotel.

De volgende ochtend kraaien de hanen al bij het eerste ochtendlicht. De locals zijn vroeg in de weer, de lucht is nog fris, de sfeer relaxt. Ook jij bent vroeg en met je gids wandel je over de ochtendmarkt, al bijzonder druk. Exotisch fruit en allerlei groentesoorten in manden, kraampjes vers gevangen vis en minirestaurants met ontbijt voor vroege kopers.

local Hero

Net als de locals koop je op de markt wat eten dat je als aalmoes aan de monniken geeft. Bij het aanbreken van de dag een goede gewoonte op veel plekken in Thailand.

Dag 5 - 6: Nan, verblijf, plattelands toer en ochtendmarkt

Meet the locals en zie het insider Thailand, dat geldt ook op deze dagen. Per auto en te voet (totaal ca. 4 uur rustig wandelen). Na het ontbijt naar het …

︿

Dag 7: Nan naar Lampang

Onderweg naar Lampang over plattelandswegen kom je bij een rijst distilleerderij waar de sterke rijstwijn wordt gemaakt (proeven mag, maar is niet verplicht!). Daarna kom je bij het nog nauwelijks bezochte Doi Phu Nang National Park. Een bijzondere plek met mooie bergroutes en ideaal voor een soft trekking over de smalle bospaden. Met een ervaren ranger verken je het park en zie je de exotische flora en fauna. Wandelingen tussen een half en 3 uur zijn mogelijk.

In Lampang overnachting in het Riverside guesthouse. Ben je er in het weekend, pak dan de levendige Kad Kong Ta nachtmarkt mee (ca. 17.00-22.00 uur). Bewonder de teakhouten huizen en sla het streetfood niet over. Immers over eten raakt een Thai nooit uitgepraat.

Dag 7: Nan naar Lampang

Onderweg naar Lampang over plattelandswegen kom je bij een rijst distilleerderij waar de sterke rijstwijn wordt gemaakt (proeven mag, maar is niet verplicht!). Daarna kom je bij het nog nauwelijks …

︿

Dag 8: Van Lampang naar Chiang Mai

Vandaag met je eigen Engels sprekende gids op stap. Eerst de stads shrine (Boeddhistisch altaar) en dan struin je over de ochtendmarkt je verwonderend over de vele exotische koopwaar. In het Lampang Museum komt de historie tot leven. Je luncht in een nabijgelegen dorpje, ziet hoe de authentieke blauwe kleding wordt geverfd. Niet te missen vandaag: het olifanten ziekenhuis, in 1993 het eerste ter wereld. Nee, geen tourist trap maar echt een verantwoorde en leerzame ervaring.

Tenslotte over kronkelige binnenwegen naar het Ban Thai Village hotel in het noordelijke Chiang Mai. Heb je nog fut, ga dan voor het diner of anders morgenavond naar de beroemde nachtmarkt.

local Hero

Kijk deze video om meer te weten over het olifanten ziekenhuis.

Dag 8: Van Lampang naar Chiang Mai

Vandaag met je eigen Engels sprekende gids op stap. Eerst de stads shrine (Boeddhistisch altaar) en dan struin je over de ochtendmarkt je verwonderend over de vele exotische koopwaar. In …

︿

Dag 9: Familiereis Thailand, verblijf in Chiang Mai

Ja, Chiang Mai wordt druk bezocht. Maar vanochtend krijg je met je privé gids een andere indruk van deze stad. Je bezoekt enkele verborgen tempels op de Doi Suthep berg. Over een oud monniken pad bereik je tempelruïnes die zo uit een Indiana Jones film zouden kunnen komen. Het verwoeste historische Chiang Mai paleis is nu een gevangenis.

Er tegenover is een cafeetje waar vrouwelijke gedetineerden integreren in de maatschappij en je thee of koffie brengen. Lunchen doe je in een 90 jaar oud restaurant waar typische noodle gerechten op het menu staan. De middag is om te relaxen bij het zwembad. Na al die ervaringen en wat tropische cocktails vielen we meteen in slaap.

Dag 9: Familiereis Thailand, verblijf in Chiang Mai

Ja, Chiang Mai wordt druk bezocht. Maar vanochtend krijg je met je privé gids een andere indruk van deze stad. Je bezoekt enkele verborgen tempels op de Doi Suthep berg. …

︿

Dag 10 - 11: Chiang Mai, verblijf, fietsen en een Birmese chef diner

Ook deze dagen ben je in Chiang Mai. Vanwege de hogere ligging is het klimaat hier heerlijk fris, eerder subtropisch. Op een van de ochtenden maak je een 3 uur durende fietstoer door het oude Chiang Mai en over achterafweggetjes fiets je ook een stuk buiten de stadsmuren.

Hoewel er aan keuze aan restaurantjes uiteraard geen gebrek is, willen we je toch ook meenemen voor een bezoek aan een Birmese chef kok. Speciaal voor jullie maakt hij een home cooked diner. Een waardige culinaire afsluiting van je verblijf in Chiang Mai.

Dag 10 - 11: Chiang Mai, verblijf, fietsen en een Birmese chef diner

Ook deze dagen ben je in Chiang Mai. Vanwege de hogere ligging is het klimaat hier heerlijk fris, eerder subtropisch. Op een van de ochtenden maak je een 3 uur …

︿

Dag 12: Vlucht naar Bangkok, farm visit en naar Kaeng Krachan, verblijf

Vanochtend op eigen gelegenheid naar de luchthaven en een vroege ochtendvlucht naar Bangkok. Bij aankomst transfer naar het station. Vanuit de trein zie je de industriële buitenwijken van Bangkok plaats maken voor natuur en boerderijen. Je bezoekt een lokale (vis)markt en reist per auto door naar Samut Sungkhram. Onderweg verse kokosnoten, lunch op een organic pomelo kwekerij en per peddelboot door de kanalen in het tropisch landschap.

Bij Kaeng Krachan, het grootste National Park van Thailand, overnacht je in stijl in het “ I love Phants”-resort, een kleinschalige ecolodge van de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), een opvangcentrum voor wilde en bedreigde dieren.  

Dag 12: Vlucht naar Bangkok, farm visit en naar Kaeng Krachan, verblijf

Vanochtend op eigen gelegenheid naar de luchthaven en een vroege ochtendvlucht naar Bangkok. Bij aankomst transfer naar het station. Vanuit de trein zie je de industriële buitenwijken van Bangkok plaats …

︿

Dag 13 - 14: Kaeng Krachan N.P.

Vandaag maak je kennis met de activiteiten van de WFFT en ga je op zoek naar wildlife en - uiteraard - de Thaise olifanten. Na de lunch per lokale bus naar de verschillende plaatsen waar ze groot wild als tijgers, poema’s en de Thaise jumbo’s opvangen. De ochtend of avond erop ga je met een van de 300 gespecialiseerde wildlife rangers het nog weinig bezochte nationale park in. Sinds 2001 is het een UNESCO beschermd gebied.

Ja, wel vroeg op, want juist dan tref je het meeste wild (of juist tegen de avond natuurlijk). De verschillende nature trails lopen helemaal door tot aan de Birmese grens.

Dag 13 - 14: Kaeng Krachan N.P.

Vandaag maak je kennis met de activiteiten van de WFFT en ga je op zoek naar wildlife en - uiteraard - de Thaise olifanten. Na de lunch per lokale bus …

︿

Dag 15: Kaeng Krachan, trein reis en naar Khao Sok National Park

Vandaag een lange reisdag. Na je ontbijt de transfer naar het treinstation van Hua Hin, waar rond 10.30 uur de trein naar de luchthaven van Surat Thani vertrekt.

Onderweg heb je een mooi uitzicht op het tropische Thaise landschap met zijn rijstvelden, dichtbeboste heuvels en kalkstenen rotsformaties. Om 16:20 uur kom je aan in Surat Thani voor de transfer naar je bungalow in onze jungle lodge

Dag 15: Kaeng Krachan, trein reis en naar Khao Sok National Park

Vandaag een lange reisdag. Na je ontbijt de transfer naar het treinstation van Hua Hin, waar rond 10.30 uur de trein naar de luchthaven van Surat Thani vertrekt.

Onderweg heb je …

︿

Dag 16 - 17: Khao Sok, bamboe rafting en regenwoud safari

Al wordt Khao Sok NP druk bezocht, je zult er door de uitgestrektheid niet veel van merken. Op een van de dagen maak je een 3 uur durende regenwoud trekking. Enorme, kleurige, rondfladderende vlinders, een schuwe langur aap ritselend tussen de bladeren, een neushoorn vogel die zijn verenkleed schoon pikt: dat was wat we hier al in het eerste kwartier zagen.

‘s Middags zak je in een kleine groep per bamboeraft de Klong Sok rivier af. Bijna geluidloos glij je over het water, langs dichtbegroeide oevers. Dat die groene slang op zijn tak bleef, toen we er onderdoor kwamen, was wel fijn. En die korte tropische regenbui? Tsja, het heet niet voor niets regenwoud. Gelukkig, na de koffiestop brak de zon door en doken we zo het heldere water in.

Dag 16 - 17: Khao Sok, bamboe rafting en regenwoud safari

Al wordt Khao Sok NP druk bezocht, je zult er door de uitgestrektheid niet veel van merken. Op een van de dagen maak je een 3 uur durende regenwoud trekking. …

︿

Dag 18 - 21: Strandverblijf op Ko Phangan of Ko Phayam

Na al die avonturen is het tijd om je reis af te sluiten aan het witte zandstrand van een Thais palmeneilandje. Afhankelijk van het seizoen waarin je boekt, plannen we verblijf op hetzij Ko Phangan (mei - september, Buri Rasa Village), hetzij Ko Phayam (oktober - april, Phayamas).

Ko Phangan, voor de oostkust, heeft vanwege de full moon feesten het image van party eiland. Maar buiten het zuidelijk gelegen backpackersdorpje Haad Rin is het eiland niet druk. De snorkeltrip naar Ang Thong Marine National Park, een archipel van 42 bijna allemaal onbewoonde eilandjes is een must. Lekker eten doe je  op de Pantip avondfoodmarket in Thong Sala, waar de ferry aanmeert. De mooie stranden aan in het westen zijn per scooter gemakkelijk bereikbaar.

Dag 18 - 21: Strandverblijf op Ko Phangan of Ko Phayam

Na al die avonturen is het tijd om je reis af te sluiten aan het witte zandstrand van een Thais palmeneilandje. Afhankelijk van het seizoen waarin je boekt, plannen we …

︿

Strandverblijf in onze winter

In onze winter is het beter je strandverblijf om te ruilen naar Ko Phayam in de Andaman zee voor de westkust van Thailand bij de grens met Myanmar. Het is maar 5x10 km, de meeste locals leven van de landbouw en visserij. Toeristen zijn er nog weinig, toch is het een van de mooiste nog paradijselijke palmeneilandjes. Huur een scooter want het eiland is autovrij.

Een populair strand is dat van Ao Yai. Wat restaurantjes en bars maar echt druk wordt het niet. Je kunt er ook snorkelen maar voor het echte duikwerk moet je een (prijzige) excursie boeken naar het Surin National Park. Wel absoluut de prijs waard. Bij Ao Khao Kwai is een fijne surfspot.

Strandverblijf in onze winter

In onze winter is het beter je strandverblijf om te ruilen naar Ko Phayam in de Andaman zee voor de westkust van Thailand bij de grens met Myanmar. Het is …

︿

Dag 22 - 23: Bangkok, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt naar de luchthaven en vlucht naar Bangkok. Een eventuele transfer tussen de binnenlandse luchthaven (Don Mueang) en de internationale luchthaven (Duvarnabhumi) regel je zelf makkelijk per taxi. In de loop van de ochtend erop aankomst in Amsterdam, waar je Thailand familie reis eindigt. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kunnen we nog een dagkamer regelen in een hotel bij de internationale luchthaven. Wel zo relaxt om uitgerust aan je terugvlucht te beginnen.

Dag 22 - 23: Bangkok, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt naar de luchthaven en vlucht naar Bangkok. Een eventuele transfer tussen de binnenlandse luchthaven (Don Mueang) en de internationale luchthaven (Duvarnabhumi) regel je zelf makkelijk per taxi. …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mozz

stap 1/2

Bekijk ook andere reizen naar Thailand For Insiders

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand For Insiders: