Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Thailand gezinsreis local experiences

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Bangkok - Sukhothai - Chiang Mai - Kaeng Krachan - Pranburi Bangkok
reissom:
va. € 1790,- (4 pers. 2x 2 pers. kamer), 1 lokale vlucht ca. € 85,- p.p. (Boek zelf je retourvlucht)

Een gewone Thailand strandvakantie met je kids? Nee, dat hoeft helemaal niet. Op deze authentieke familie reis voor insiders doe je het anders. Toch is je reis relaxt en geschikt voor ouders én kinderen. Dus: niet te veel verplaatsen, excursies off-the-beaten track en comfortabele hotels en resorts waarbij locals en het beleven van de tropische natuur centraal staat. Precies iets voor jullie?

Eerst een paar dagen Bangkok. Niet zoeken naar speciale plekjes, want dat is geregeld. Met je gids wandel je door de oude stad, fiets je door de backstreets en maak je een foodtoer per tuktuk. Per trein naar Sukhothai en privé auto naar Chiang Mai. Bezoek aan de olifanten van Kaeng Krachan, het grootste National Park. Tenslotte aftoppen in een comfortabel strandresort in Pranburi.

Inclusief:

  • alle lokale vervoer (behalve 2x airporttransfer)
  • vlucht Chiang Mai naar Bangkok
  • 14 overnachtingen in 2x 2 pers. kamer met ontbijt (genoemde hotels of vergelijkbaar)
  • excursies met Engels sprekende gidsen zoals genoemd

Exclusief

  • Internationale vluchten
  • overige maaltijden
  • taxitransfer naar de luchthaven in Chiang Mai en Bangkok
  • facultatieve excursies en entrees.

Wat is de beste reistijd in Thailand? 

Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed gereisd worden. 
De temperatuur in Thailand ligt het hele jaar door tussen de 25° en 35° C, met uitschieters naar boven in het droge seizoen.

Heet: periode van maart tot juni met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid.

Regenseizoen: periode van juli t/m oktober. De regenbuien in Thailand zijn vaak kort en hevig.

Droog: periode van november tot en met februari. Deze periode wordt gezien als de meest ideale periode om Thailand te bezoeken. De kans op regen is gering, de temperatuur is aangenaam en de luchtvochtigheid is lager.

Aan de Golf van Thailand (waar het eiland Koh Samui ligt) valt de moessonperiode wat later, namelijk van september tot en met december. 

Heb ik een visum nodig in Thailand? 

Wanneer je Thailand binnenkomt ontvang je in je paspoort een stempel. Met dit toeristenvisum van Thailand mag je maximaal 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer door Thailand reizen, dan moet je wel een visum aanvragen. Dit kan je gemakkelijk voor je vertrek online regelen via e-visums.nl. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Thailand.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Thailand. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Heb ik vaccinaties nodig voor Thailand? 

Laat je up-to-date adviseren en ga goed voorbereid op pad. Via de website van LCR kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Of kijk voor actuele informatie op de website van GGD Reisvaccinaties. De prijzen van vaccinaties zijn wisselend dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekostenverzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis naar Thailand. 

Is er tijdverschil met Thailand? 

In Thailand is het gedurende onze zomertijd 5 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 6 uur later.

Is het veilig in Thailand?

Thailand is een veilig land, maar blijf op je hoede voor zakkenrollers, vooral op plekken waar het druk is. Bezoek geen afgelegen straten of parken. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de reisspecialist van Thailand, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie in Thailand en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd (van het ministerie van Buitenlandse Zaken) voor de actuele informatie over reizen naar Thailand.

Welke kleding heb ik nodig voor Thailand? 

Lekkere zomerkleding kun je gerust in je koffer stoppen. Een jurkje, korte broek, t-shirt en vergeet je zwemspullen niet. ’s Avonds kan het wat afkoelen in Thailand dus een shirt met lange mouwen of vestje zijn dan wel handig. Ook nog eens praktisch tegen de muggen.

Neem naar een bezoek aan één van de vele tempels in Thailand iets mee om je schouders en knieën te bedekken.

Welke valuta wordt gebruikt in Thailand?

In Thailand betaal je met de Thaise Baht (THB). Om een idee te krijgen kun je thuis alvast de koers bekijken. Het is ook mogelijk om met US dollars te betalen, maar dan ben je wel afhankelijk van de wisselkoers van dat ene souvenirwinkeltje. 

Pinnen kun je in Thailand bijna overal, en ook creditcards (vooral Visa en Mastercard) worden vaak geaccepteerd in Thailand, zeker in de grote steden. Op de kleinere eilanden en/of in afgelegen gebieden kom je echter geen pinautomaten tegen, en is het dus aan te raden voldoende contant geld op zak te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben.

Vergeet niet je bankpas uit te breiden naar ‘Azie’, anders kun je geen geld pinnen. 

Welke stekker heb ik nodig voor Thailand? 

De stopcontacten in Thailand werken ook op 220 volt. De stopcontacten zijn vaak wel anders dan in Nederland, neem daarom een wereldstekker mee zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Hoe reis ik door Thailand? 

Reizen door Thailand is een belevenis op zich. De infrastructuur is goed en je kunt kiezen uit verschillende, typisch Thaise, vervoersmogelijkheden. Het reizen per openbaar vervoer is prima geregeld in Thailand. 
De bussen en treinen rijden volgens een vaste dienstregeling. Reizen met het lokale vervoer is volgens ons een leuke manier om veel van het wisselende landschap te zien en kennis te maken met de locals en andere reizigers. Je zult merken dat elke vorm van vervoer in Thailand zijn charme heeft. Probeer bijvoorbeeld eens de watertaxi of de slaaptrein. Tijdens je reis door Thailand regelt de local Hero de grote transfers per vliegtuig of (nacht)trein. De overige (kleine) transfers kun je zelf gemakkelijk ter plaatse regelen, zoals een lokale bus of een korte treinrit. Als je wilt dan kan Henk de transfers ook voor je regelen. 

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 

-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende: 

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra. 
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat. 
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten. 
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie. 
* geef na boeking je localHero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar 

De boetiek reis Thailand start in Bangkok. Ook als je meerdere landen in Zuid Oost Azië combineert is dat handig want vanuit Bangkok zijn er veel goedkope doorvluchten, o.a. met Air Asia, via hun site Airasia.com ook direct te boeken. Denk wel aan de bagage limiet.  

Kosten

Reken voor een directe retourvlucht op tenminste € 800,-. Voordelige vluchten beginnen, vooral in het voorseizoen, mei/juni, rond € 700,-. Er zijn meer goedkope mogelijkheden maar je moet overstappen, bent lang(er) onderweg en het risico op vertragingen is groter. Reken in de drukke tijden al snel € 250,- meer. In het hoogseizoen is € 1250,- voor een directe vlucht geen uitzondering. Vroeg boeken loont. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met een directe vlucht van Eva Air, Air France, Emirates of, iets duurder, met KLM.

Tijden

* Bijna alle maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Houd hier rekening mee bij je dagplanning. Een directe vlucht duurt ca. 11 uur. 
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent. 
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk. Voor € 100,- of € 150,- p.p. extra is direct vliegen een stuk comfortabeler en nog milieuvriendelijker ook.

Tips

* Boek je vlucht voor je Thailand rondreis bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie. 
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. 
* Let op speciale actieperiodes, bv. KLM Wereld Deal Weken. 
* Vanaf Brussel of Düsseldorf zijn er vaak ook goede, betaalbare directe vluchten te boeken. Check de vliegsites voor de mogelijkheden.

Binnenlandse vluchten

Doorgaans regelt je local Hero de benodigde binnenlandse vlucht (en) op je route. Dat is handig want soms zijn er in de maanden tussen boeken en je reis zelf nogal wat tijdswijzigingen. Je local Hero kan die direct bijhouden, in je reis verwerken en bijvoorbeeld de tijden voor de geboekte transfers aanpassen.

reisduur:
17 dagen / 16 nachten
route:
Bangkok - Sukhothai - Chiang Mai - Kaeng Krachan - Pranburi Bangkok
reissom:
va. € 1790,- (4 pers. 2x 2 pers. kamer), 1 lokale vlucht ca. € 85,- p.p.
Een gewone Thailand strandvakantie met je kids? Nee, dat hoeft helemaal niet. Op deze authentieke familie reis voor insiders doe …
︿

Inclusief:

  • alle lokale vervoer (behalve 2x airporttransfer)
  • vlucht Chiang Mai naar Bangkok
  • 14 overnachtingen in 2x 2 pers. kamer met ontbijt (genoemde hotels of vergelijkbaar)
  • excursies met Engels sprekende gidsen zoals genoemd

Exclusief

  • Internationale vluchten
  • overige maaltijden
  • taxitransfer naar de luchthaven in Chiang Mai en Bangkok
  • facultatieve excursies en entrees.
Wat is de beste reistijd in Thailand?  Qua klimaat zijn er drie belangrijke seizoenen in Thailand. In elke periode kan goed …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken, direct bij de luchtvaartmaatschappij of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1 - 2: Dag 1-2: Thailand met je gezin, aankomst en verblijf Bangkok

Vandaag je vlucht naar Bangkok. We raden je aan te kiezen voor een directe vlucht zonder overstap. Bij aankomst staat je chauffeur je op te wachten. Wissel gelijk geld op luchthaven, dat gaat sneller dan in het centrum. Al snel ben je bij je centraal gelegen hotel Raweekanlaya. De rustige tropische tuin en het zwembad zijn een verademing. Je familiereis Thailand is begonnen.

Ben je een beetje bijgekomen van de vlucht, dan wacht rond 18.00 uur je gids op je voor een relaxte insider wandeling door het oude traditionele Bangkok. Wat lokale hapjes en een bezoek aan de bloemenmarkt hier horen erbij. Terug in je hotel diner en overnachting.

Dag 1 - 2: Dag 1-2: Thailand met je gezin, aankomst en verblijf Bangkok

Vandaag je vlucht naar Bangkok. We raden je aan te kiezen voor een directe vlucht zonder overstap. Bij aankomst staat je chauffeur je op te wachten. Wissel gelijk geld op …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 3 - 4: Dag 3-4: Verblijf Bangkok, fietstoer en tuktuk foodsafari

Dé manier om de stad verder te leren kennen, is fietsen door de achterafstraatjes, winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Per boot steek je de Chao Praya rivier over en fiets je langs blikkerend gouden tempeldaken en oude teakhouten rivierhuizen.

Ga er de middag op eigen houtje op uit. Neem de skytrain naar het Grand Palace. Loop vandaar naar de liggende Boeddha Wat Po of ga naar de Wat Arun tempel, direct aan de rivier. De dag erop bijkomen bij het zwembad of nog eens de stad in. Tegen de avond worden jullie opgehaald door een privé tuktuk chauffeur en gids. Ze nemen je mee naar de leukste streetfood plekken. Mjammie!

local Hero

Leuk is het om tegen de avond een drankje te doen op het terras van het Dusit D2 San Yam hotel.

Dag 3 - 4: Dag 3-4: Verblijf Bangkok, fietstoer en tuktuk foodsafari

Dé manier om de stad verder te leren kennen, is fietsen door de achterafstraatjes, winkeltjes, tempels en soms bijna letterlijk dwars door iemands huiskamer. Per boot steek je de Chao …

︿

Dag 5: Per trein naar Phitsanulok, Sunset tempel bezoek

Na een vroeg ontbijt is het vanochtend tijd om Bangkok weer te verlaten. Je gaat op eigen gelegenheid per taxi naar Bang Sue Grand station, waar om 09.05 de trein naar Phitsanulok vertrekt. Eenmaal buiten Bangkok valt gelijk op hoe groen en vruchtbaar het tropische landschap is. Aan het begin van de middag kom je aan in Phitsanuok. Je chauffeur brengt je in ca. 2 uur naar je hotel in Sukhothai.

Eerst wat bijkomen en een duik in het zwembad, daarna worden jullie rond 16.30 uur opgehaald met een golfbuggy. De chauffeur brengt je naar de tempel ruïnes van het vlakbij gelegen historische Sukhothai. Eenmaal in het park zorgt de chauffeur voor een picknickmand en -kleed en kun je op eigen gelegenheid genieten van de geweldige zonsondergang boven de tempels.

local Hero

Neem voor onderweg in de trein wat snacks mee, er is doorgaans een restauratie wagon en ook bij de verschillende stops komen verkopers van allerlei Thaise snacks aan boord.

Dag 5: Per trein naar Phitsanulok, Sunset tempel bezoek

Na een vroeg ontbijt is het vanochtend tijd om Bangkok weer te verlaten. Je gaat op eigen gelegenheid per taxi naar Bang Sue Grand station, waar om 09.05 de trein …

︿

Dag 6 - 7: Sukhothai, platteland fietstoer en meehelpen op de boerderij

In een kleine groep en met een ervaren Engels sprekende gids maken jullie tussen 08.00 en 15.00 uur een relaxte fietstocht door de omgeving van Sukhothai. Op je gemak peddel je langs rijstvelden, fruitboomgaarden, verscholen tempels en kleine dorpen. Geen betere manier om het Thailand buiten de steden te zien. Water snacks en een lekkere lokale lunch zijn inbegrepen.

Ook de dag erop staat in het teken van de locals: vandaag ga je ‘de boer op’: met jullie gids ga je naar de verschillende farms in de omgeving en helpen jullie mee bij het dagelijks werk, uiteraard voor zover mogelijk. Afhankelijk van het seizoen is dat planten, wieden, zaaien, oogsten of helpen bij het opslaan en verwerken van wat van het land komt. Een typische farm lunch is inbegrepen.

Dag 6 - 7: Sukhothai, platteland fietstoer en meehelpen op de boerderij

In een kleine groep en met een ervaren Engels sprekende gids maken jullie tussen 08.00 en 15.00 uur een relaxte fietstocht door de omgeving van Sukhothai. Op je gemak peddel …

︿

Dag 8: Sukhothai via Lampang en Chiang Mai (ca. 7 uur)

Vandaag een reisdag. Vanochtend privé vervoer naar Lampang (ca. 3 uur). Je bewondert de vele teakhouten huizen. Ook ga je even het Lampang museum in, waar je wat meer ziet van de historie van deze Thaise provinciestad. Na de lunch bezoek aan het olifanten ziekenhuis, in 1993 het eerste ter wereld. Nee, geen tourist trap maar echt een verantwoorde en leerzame ervaring.

Je ziet hoe de authentieke blauwe kleding van de locals wordt geverfd en bezoekt een lokale gym waar de jeugd typisch Thaise sporten beoefent. De rest van de middag over kronkelige binnenwegen naar het Bodhi Serene hotel in het noordelijke Chiang Mai. Heb je nog fut, ga dan voor het diner naar de beroemde nachtmarkt.

local Hero

Kijk deze video om meer te weten over het olifanten ziekenhuis

Dag 8: Sukhothai via Lampang en Chiang Mai (ca. 7 uur)

Vandaag een reisdag. Vanochtend privé vervoer naar Lampang (ca. 3 uur). Je bewondert de vele teakhouten huizen. Ook ga je even het Lampang museum in, waar je wat meer ziet …

︿

Dag 9 - 10: Chiang Mai, verblijf en sightseeing met een local

Na de lange reis van gisteren vanochtend lekker uitslapen en een laat ontbijt. In de middag laat een privé gids je de bijzondere, verborgen plekjes van Chiang Mai zien. Wel met een volle maag: de eerste stop is een typisch restaurant dat al meer dan 90 jaar Lanna style noodles serveert. Ook bezoek je de hooggelegen Doi Suthep tempel en de verborgen tempel ruïnes erachter.

De dag erop is vrij om op eigen gelegenheid Chiang Mai te doorkruisen. Wie wil kan optioneel boeken voor onze plattelandstoer rond Chiang Mai. Dé manier om weer dicht bij de locals te komen en te zien hoe de verschillende bevolkingsgroepen hier leven en werken. Vervoer per auto, je loopt alles bij elkaar ca. 4 uur in een rustig, relaxt tempo. Lunch en snacks in begrepen.

Dag 9 - 10: Chiang Mai, verblijf en sightseeing met een local

Na de lange reis van gisteren vanochtend lekker uitslapen en een laat ontbijt. In de middag laat een privé gids je de bijzondere, verborgen plekjes van Chiang Mai zien. Wel …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • p.p.

  • p.p.

Dag 11: Vlucht naar Bangkok, farm visit en naar Kaeng Krachan, verblijf

Vanochtend naar de luchthaven en ochtendvlucht naar Bangkok. Bij aankomst transfer naar het station. Vanuit de trein zie je de industriële buitenwijken van Bangkok plaats maken voor natuur en boerderijen. Je bezoekt een lokale (vis)markt en reist per auto door naar Samut Sungkhram. Onderweg verse kokosnoten, lunch op een organic pomelo kwekerij en per peddelboot door de kanalen in het tropisch landschap.

Bij Kaeng Krachan, het grootste National Park van Thailand, overnacht je in stijl in het “ I love Phants” resort, een kleinschalige ecolodge van de Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT), een opvangcentrum voor wilde en bedreigde (wilde) dieren.  

Dag 11: Vlucht naar Bangkok, farm visit en naar Kaeng Krachan, verblijf

Vanochtend naar de luchthaven en ochtendvlucht naar Bangkok. Bij aankomst transfer naar het station. Vanuit de trein zie je de industriële buitenwijken van Bangkok plaats maken voor natuur en boerderijen. …

︿

Dag 12 - 13: Kaeng Krachan N.P. en transfer naar het strand van Pranburi

Vandaag maak je kennis met de activiteiten van de WFFT  en ga je op zoek naar wildlife en -  uiteraard - de Thaise olifanten. Na de lunch per lokale bus naar de verschillende plaatsen waar ze groot wild als tijgers, poema’s en de Thaise jumbo’s opvangen.

De ochtend erop ga je met een van de 300 gespecialiseerde wildlife rangers het nog weinig bezochte National Park in. Sinds 2001 is het een UNESCO beschermd gebied. Ja, wel vroeg op, want juist dan tref je het meeste wild. De verschillende nature trails lopen helemaal door tot aan de Birmese grens.

In de middag transfer naar Pranburi, waar je je Thailand familie rondreis eindigt. Je verblijft in het comfortabele Dolphin Bay hotel (tegen toeslag evt. in het Praseban resort).

local Hero

Als er plaats is en tegen een toeslag van ca. 42,- p.p.p.n. kun je ook verblijven in het luxe 14 kamers tellende 4 sterren boetiek hotel Praseban Resort, een van onze top favorieten.

Dag 12 - 13: Kaeng Krachan N.P. en transfer naar het strand van Pranburi

Vandaag maak je kennis met de activiteiten van de WFFT  en ga je op zoek naar wildlife en -  uiteraard - de Thaise olifanten. Na de lunch per lokale bus …

︿

Dag 14 - 15: Thailand familie reis, Pranburi, strandverblijf

Na alle Thaise avonturen hebben jullie het wel verdiend om heerlijk bij te komen aan het 7 km. lange, rustige zandstrand en de azuurblauwe zee van het pas onlangs bekend geworden en wat exclusieve badplaatsje Pranburi. Hier geen drukte of nightlife zoals op bekende Thaise stranden, maar een vredige en ontspannen sfeer, ideaal voor gezinnen en yoga liefhebbers (die je al in de vroege ochtend op het strand ziet). Wij vonden het een verademing, ook al vanwege de lekkere visrestaurants. Wie even genoeg heeft van het strand en zee, maak dan een boottripje per longtail boot over de Mae Nam rivier naar het Pranburi mangrovebos en de Shrine on the Hill. Verlenging van je verblijf is uiteraard mogelijk.

Dag 14 - 15: Thailand familie reis, Pranburi, strandverblijf

Na alle Thaise avonturen hebben jullie het wel verdiend om heerlijk bij te komen aan het 7 km. lange, rustige zandstrand en de azuurblauwe zee van het pas onlangs bekend …

︿

Dag 16 - 17: Pranburi - Bangkok, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt transfer per auto naar Bangkok, een rit van ca. 3,5 uur. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kunnen we nog een dagkamer regelen in een hotel in Bangkok of nabij de luchthaven. Wel zo relaxt om uitgerust aan je terugvlucht te beginnen. In de loop van de ochtend erop aankomst in Amsterdam.

Dag 16 - 17: Pranburi - Bangkok, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt transfer per auto naar Bangkok, een rit van ca. 3,5 uur. Afhankelijk van de tijd van je terugvlucht kunnen we nog een dagkamer regelen in een hotel …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mozz

stap 1/2

Bekijk ook andere reizen naar Thailand For Insiders

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Thailand For Insiders: