Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Madagaskar rondreis exclusief

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Nosy Be - Ankarana - Joffreville - Diego Suarez - Ramena - Nosy Be – Nosy Komba – Nosy Be
reissom:
va. € 2515,- p.p. bij 2 personen. € 2000,- p.p. bij 5 pers (2 en 3 pers. kamer) (Boek zelf je retourvlucht)

Toegegeven, dit is geen reis uit een standaard reisgids. Op deze romantische rondreis combineer je enkele van de mooiste natuurparken van Madagaskar met een week relaxt eilandhoppen tussen de meest tropische eilanden aan de noordkust. Dat alles in rustig tempo en met verblijf in goedgekozen boetiekhotels, nature lodges en luxe resorts, met alle nodige voorzieningen.

Op deze luxe Madagaskar rondreis door het magische noorden heb je in ieder geval je zwemspullen, hoofddeksel, zonnebrand, goede wandelschoenen en een waterfles nodig. Wat snacks voor onderweg vonden we ook fijn. Maar verder is het vooral barefoot luxury, ofwel comfort zonder tierlantijnen. Met je partner of ‘en famille’, ga je ervoor?

Inclusief:

- alle hotel- en luchthaven transfers
- overnachtingen op basis van logies ontbijt
- Ankarana lodge halfpension
- excursies met lunch Lokobe en Nosy Irania
- bezoek Nat. Parken Montagne d Ambre en Ankarana inclusief entree en gids
- nachtbezoek Ankarana en Domaine Fontenay
- auto met chauffeur en benzine inbegrepen naar Joffre ville en Ramena

Exclusief:

- internationale vlucht
- overige activiteiten op Nosy Be en Nosy Komba
- overige maaltijden
- upgrades of extra excursies/parkbezoeken
- persoonlijke uitgaven, fooien
- visum, zie ook praktisch.

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Madagaskar beslaat van noord naar zuid ca. 1600 km en van west naar oost ca. 650 km. Bovendien zijn er veel verschillende landschappen in Madagaskar, elk met een eigen micro klimaat. De beste reistijd voor gezinsreizen naar Madagaskar is april t/m november. Echter ook de kerstperiode wordt populair en de route van Tana naar Tulear kan het hele jaar gedaan worden. Aan de kust van Madagaskar (Ifaty, Sainte Marie, Nosy Be etc.) is het altijd tropisch warm. In het hoogland is het in juli en augustus overdag wel 20 C maar avonds koelt het sterk af, dus een warme trui is dan een must! Oktober t/m december zijn het warmst.

* April en mei
Prima periode om Madagaskar te bezoeken, rustig en met aangename temperatuur. Er zijn veel dieren te spotten en zo na de regentijd is alles mooi groen. Sommige gebieden, zoals Bemeraha kunnen te nat zijn om te komen. 
* Juni t/m augustus
In deze wintertijd is de temperatuur in Madagaskar aangenaam maar ’s nachts in het hoogland is het fris. Nog steeds niet druk op de laatste 3 weken van juli na (start Franse vakanties) en op St Marie, vanwege de walvissen hier. In het oosten kan het flink regelen. Het is een goede periode voor wandelingen en aan de kust van Madagaskar is het niet warm of klam.
* September t/m november
Dit is de lente van Madagaskar, waarin dieren het meest actief zijn. Ideaal voor vogelspotters. Wil je walvissen zien (juli t/m end september) dan is dit je laatste kans. Oktober is de drukste maand, ook de in natuurparken van Madagaskar.
* December
Doorgaans warm, zo net voor het regenseizoen van Madagaskar. Het regenwoud zelf en het noorden zijn aangenaam maar het zuiden en de kust zijn warm. Zonder airco auto niet fijn.
* Januari t/m maart
Tijdens de regentijd zijn sommige hotels gesloten en bepaalde gebieden zijn dan niet bereikbaar. De kust en een aantal parken zijn gewoon te bereizen.

Heb ik een visum nodig voor Madagaskar?

Voor de reizen naar Madagaskar is een visum nodig en een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is. Het visum, max. 30 dagen geldig, koop je op de luchthaven van Tana bij aankomst. Maar moet uiterlijk 72 uur van tevoren een “elektronische toestemming ” aanvragen om het land binnen te mogen reizen via deze website. Het kost ongeveer € 24,- plus € 10,- voor een zgn. toeristenvignet. Dit geldt voor reizigers met Nederlandse en Belgische nationaliteit. Ook visa voor 60 tot 90 dagen zijn mogelijk.

Je blijft altijd zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten voor Madagaskar. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van het of de ambassade nog eens te checken, zodat je zeker weet dat je over de juiste en geldige documenten beschikt.

Welke vaccinaties heb ik nodig voor Madagaskar?

Voor Madagaskar zijn geen vaccinaties verplicht. Aangeraden wordt wel een vaccinatie tegen DTP en hepatitis A. Ga goed voorbereid op pad en laat je daarom tevoren tijdig, (d.w.z. tenminste 6 weken tevoren) adviseren. Op de website van het LCR, het Landelijk Coördinatie centrum Reizigers advisering kun je informatie inwinnen en de dichtstbijzijnde organisatie bij jou in de buurt vinden. Ook op de website van GGD Reisvaccinaties vind je veel actuele informatie.

De prijzen van vaccinaties zijn wisselend, dus een beetje shoppen kan geen kwaad. Veel ziektekosten verzekeringen vergoeden een deel van de vaccinatiekosten, het proberen waard. Vergeet niet je vaccinatieboekje mee te nemen op reis. Maak je op weg naar Madagaskar een tussenstop in een land waar gele koorts voorkomt, dan moet je bij binnenkomst een vaccinatie (stempel) hebben.

Madagaskar kent malaria risico. Het verschilt per streek, in hoger gelegen gebieden en in de winter (onze zomer) is het risico minder. Draag zoveel mogelijk beschermende kleding met lange mouwen, vooral bij zonsondergang, en spuit regelmatig anti muggen spray met 30-50% DEET. Het LCR kan je adviseren over malaria profylaxe. Kraanwater is niet drinkbaar, drink flessenwater, het is overal goedkoop verkrijgbaar.

Hoeveel tijdverschil is er met Madagaskar? 

Op Madagaskar is het gedurende onze zomertijd 1 uur later als in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Hoe veilig is Madagaskar?
Madagaskar is een veilig land. Kleine criminaliteit komt weinig voor en over het algemeen kun je ’s avonds zonder problemen op straat lopen. Pas wel op in Tana en in drukke toeristische gebieden. Laat papieren en kostbaarheden niet achter op je kamer maar berg ze op in een kluis, zo hoef je niet met al die spullen over straat. Maar vergeet dan niet ze tijdig uit de kluis te (laten) halen.

De veiligheid van jou als reiziger staat uiteraard voorop bij Local Hero Travel. Zowel wij als onze local Hero, de man of vrouw ter plaatse, checken regelmatig de actuele veiligheidssituatie en het van toepassing zijnde reisadvies en zullen je zo nodig adviseren. Kijk zelf ook op de website van Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de actuele reisinformatie voor Madagaskar. 

Welke taal heeft Madagaskar?


De officiële taal is het Malagasy. De grootste bevolkingsgroep (vooral in de hooglanden) is de Merina. Daarnaast zijn er nog 17 andere bevolkingsgroepen met hun eigen gebied en cultuur. In de steden en in het toerisme wordt vooral Frans, de tweede taal, gesproken. Engels, officieel de derde taal, wordt (nog) weinig gesproken.

Welke kleding neem ik mee naar Madagaskar?

Madagaskar is een van armste landen van de wereld. Inmiddels is men op de meeste plaatsen wel gewend aan westerse toeristen maar in vergelijking met Mauritius, Seychellen, Zuid Afrika enz. staat het toerisme in de kinderschoenen. 
Bedenk dat westerse kledinggewoonten (korte broek en blote armen) niet als vanzelfsprekend worden geaccepteerd. Ga ook niet met strandkleding een stad of dorp in, topless is op Madagaskar verboden. Bezoek je een kerk, draag dan een lange broek/jurk (schouders en knieën bedekt) en praat zachtjes. Zo blend je in de lokale sfeer en voel je je het prettigst.

Welke valuta heeft Madagaskar?

Op Madagaskar betaal je met de Malagasische Ariary (MGA). Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor alvast de koers bekijken. Als je cash euro biljetten wisselt, dan geven die van 50 en 100 de beste koers. Pinnen met je bankpas kan niet, wel met je creditcard (alleen Visa) maar dat is niet altijd mogelijk en ook duur. Creditcards worden verder alleen in de luxe hotels geaccepteerd. Zorg dus voor US$ of Euro cash, geen beschadigde biljetten en 50 Euro biljetten of kleiner.
Zorg, als je gewisseld hebt voor voldoende kleingeld, handig voor in kleine winkels, op markten of voor gidsen, chauffeurs enz.

Is fooi gebruikelijk in Madagaskar?

Gebruikelijk Je chauffeur verwacht enkele US$ of Euro p.p. per dag. Ook in restaurants, bars, en voor allerlei services heb je al snel wat nodig. Als je weet hoe laag de salarissen liggen en je realiseert dat van het geld hele families worden onderhouden, dan begrijp je dat hier wat makkelijk mee omgaan het best is. Op je totale vakantiebudget valt het immers mee. Vriendelijkheid is bijna altijd oprecht.
De entreegelden zijn exclusief. Voor de meeste parken moet worden betaald: tussen de € 15,- en € 20,- p.p., privéparken zijn goedkoper, zo tussen de € 5,- en € 15,- p.p.
Op Madagaskar is het vanwege de werkgelegenheid verplicht in de parken een lokale gids in te huren. Dit is niet inbegrepen, je spreekt het ter plaatse zelf af, wel zo flexibel.

Hoeveel kost eten in Madagaskar?

Maaltijden op Madagaskar zijn niet duur, al helemaal niet in een lokaal eettentje langs de weg. Een bord rijst met ‘bredes’ (een soort spinazie) en wat vlees, een omelet met brood of Mi-Sao (soort dunne bami): veel meer dan € 2,- ben je niet kwijt. In (hotel) restaurants kost een lunch ca. € 4 tot € 8,-, een diner ca. € 8,- tot € 20,-. Picknicken onderweg kan natuurlijk ook.

Op Madagaskar wordt vooral rijst gegeten met groente/vlees stoofpotjes als de Romazava. Vermijd de pittige tomaten of hete groente curries of vraag of die wat minder gepeperd kunnen. Verder eet je vis, pizza, Chinees enz. Geflambeerde bananen zijn het nationale toetje. Tropisch fruit is er in overvloed, vooral van oktober t/m december: mango, ananas, bananen, lychees, noem maar op.

Frisdrank (in literflessen, die je in restaurants ook gewoon deelt) en mineraal water zijn overal verkrijgbaar net als bekertjes yoghurt. Het lokale Three Horses bier zit meestal in grote flessen. Ook wijn wordt lokaal geproduceerd. Vermijd buitenlands bier of wijn, daar zit erg veel belasting op. 

Welke stekker heb ik nodig in Madagaskar?

De stopcontacten op Madagaskar werken op 220-230 volt. Je hebt wel een wereldstekker nodig, meestal zijn er verschillende soorten stopkontakten, vaak met 2 dunne polen. Straten zowel in de stad als op het platteland zijn vaak slecht verlicht, een goede zaklamp meenemen is dus een must. Stroomuitval in je hotel kan voorkomen, net als gebrek aan warm water. Kraanwater is niet drinkbaar, maar overal is mineraal water in flessen te koop.

Hoe reis ik door Madagaskar?

Je reist op Madagaskar in een huurauto met Engels sprekende chauffeur. Boek je laat, dan is het mogelijk dat er geen Engels sprekende chauffeur beschikbaar is en krijg je een Frans sprekende. De wegen zijn doorgaans 2 baans, smal, geasfalteerd maar wel met regelmatig gaten erin. Daarbij nog veel bochten en hoogteverschil. Gemiddeld haal je niet meer dan ca. 40 km per uur, dus je bent ook over korte afstanden vrij lang onderweg. Het is ook wel de charme van het land. 
De infrastructuur in dit arme land is slecht, soms zijn wegen niet begaanbaar en moet een alternatieve route worden gekozen Wees positief en flexibel, dat is het beste. Sommige delen van het land zoals Bekopaka zijn alleen per 4WD te bereiken.

Waar verblijf ik in Madagaskar? 

Gezien het beperkte aantal hotels op Madagaskar, kan het voorkomen dat op sommige plaatsen een gepland hotel (nog) niet te reserveren valt. Vaak omdat groepen hier tot ca. een maand tevoren nog een claim op hebben. Er wordt dan altijd direct een alternatief hotel geboekt en daarnaast, als het echt een fijn hotel is dat de moeite van het wachten waard is, wordt er een zgn. wachtlijst boeking aangehouden. Je local Hero heeft meer informatie.

Zelf boeken

Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op: 
-vliegwinkel.nl  
-cheaptickets.nl 
-tix.nl 
-skyscanner.com

*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.

Let hierbij op het volgende:

* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.

Je vliegt naar

Je vliegt naar de hoofdstad Antananarivo (Tana). Er zijn geen rechtstreekse vluchten, je moet altijd overstappen, veelal in Parijs. Ook via Istanbul (Turkish Airlines) is mogelijk.

Air Madagascar

Ook kun je vliegen met Air Madagascar. Hoewel, als je internationaal met hen vliegt, je korting krijgt op hun binnenlandse vluchten, zijn ze niet aan te raden vanwege de vele vluchtwijzigingen en annuleringen.

Binnenlandse vluchten

Deze worden (tenzij in het geval hierboven) geboekt door je local Hero.

Combi met Mauritius of de Seychellen

Sommige reizigers combineren met Mauritius of de Seychellen. Met Air Mauritius of Turkish Airlines kun je via Mauritius naar Madagaskar. Met Air Seychelles kun je tweemaal per week vanuit Düsseldorf via Seychelles naar Madagaskar. Onze ervaring is echter dat dit al snel teveel van het goede wordt, Madagaskar alleen heeft al zoveel te bieden…

Kosten

Reken voor een internationale retourvlucht op tenminste € 900,-. Reken in de drukke tijden toch al snel € 1100,-. 

Maatschappijen

De meeste reizigers vliegen met Air France /KLM via Parijs of Nairobi. Ook Turkish Airlines biedt een betaalbare verbinding, de overstaptijd is afhankelijk van de vluchtdag, dus kies een snelle overstap als dat mogelijk is. Verder is Ethiopia Airlines een mogelijkheid. Zij vliegen via Addis Ababa met een moderne vloot (onderhouden door Lufthansa), oa. vanaf Brussel en London en Amsterdam (meerdere overstappen). Kijk maar eens op skyscanner.nl.

Tijden

* Op Air France (dagvlucht) na komen veel maatschappijen een dag later aan (nachtvluchten). De terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
* Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
* Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.

Tips

* Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
* Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen.
* Let op speciale actieperiodes, bv. De KLM Wereld Deal Weken.

reisduur:
16 dagen / 15 nachten
route:
Nosy Be - Ankarana - Joffreville - Diego Suarez - Ramena - Nosy Be – Nosy Komba – Nosy Be
reissom:
va. € 2515,- p.p. bij 2 personen. € 2000,- p.p. bij 5 pers (2 en 3 pers. kamer)
Toegegeven, dit is geen reis uit een standaard reisgids. Op deze romantische rondreis combineer je enkele van de mooiste natuurparken …
︿

Inclusief:

- alle hotel- en luchthaven transfers
- overnachtingen op basis van logies ontbijt
- Ankarana lodge halfpension
- excursies met lunch Lokobe en Nosy Irania
- bezoek Nat. Parken Montagne d Ambre en Ankarana inclusief entree en gids
- nachtbezoek Ankarana en Domaine Fontenay
- auto met chauffeur en benzine inbegrepen naar Joffre ville en Ramena

Exclusief:

- internationale vlucht
- overige activiteiten op Nosy Be en Nosy Komba
- overige maaltijden
- upgrades of extra excursies/parkbezoeken
- persoonlijke uitgaven, fooien
- visum, zie ook praktisch.

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?Madagaskar beslaat van noord naar zuid ca. 1600 km en van west naar oost …
︿
Zelf boekenTegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. …
︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

Dag 1: Madagaskar exclusief, aankomst en verblijf Nosy Be

Vandaag vertrek je vanuit Europa naar Madagaskar. Hier wacht een auto en chauffeur van het hotel je op om jullie naar het Manga Soa lodge te brengen, op zo'n 20 minuten van de luchthaven. Wissel bij aankomst direct geld op de luchthaven, dit kan bij banken elders vaak (te) veel tijd kosten.

Je verblijft ver van de drukte van de hotels en bars maar wel niet te ver van de luchthaven en de bezienswaardigheden. We kozen daarom het bijzondere hotel Manga Soa (welkom) lodge. Dat heeft ruime bungalows met zeezicht en een fijn zwembad.

Dag 1: Madagaskar exclusief, aankomst en verblijf Nosy Be

Vandaag vertrek je vanuit Europa naar Madagaskar. Hier wacht een auto en chauffeur van het hotel je op om jullie naar het Manga Soa lodge te brengen, op zo'n 20 …

︿

Zo maak je deze reis op maat, vink aan:

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

  • de eerste nacht(en) regel ik liever zelf

Dag 2: Nosy Be, bezoek aan Lokobe community reserve

Ben je er klaar voor? Want de dag na aankomst wordt al bijzonder: Lokobe is het laatst overgebleven laagland regenwoud van Nosy Be. Het is een uurtje rijden naar het authentieke dorpje Ambaotzavavy. Een lokale uitgeholde kano of motorbootje brengt je in het mangrove gebied en daarna over zee naar de entree van Lokobe. Je maakt onder deskundige begeleiding een rustige ca. 2,5 uur durende wandeling over het wandelpad dat door het park loopt.

Lokobe herbergt de zwarte lemur en de lokaal endemische Hawks' sportive lemur. Kameleons en boa constrictors zijn veelvoorkomende verschijningen en voor kenners zal de weelderige vegetatie en de palm Dypsis Ampasindavae top zijn. Terug in Ambatozavavy wacht een goede lokale lunch.

Dag 2: Nosy Be, bezoek aan Lokobe community reserve

Ben je er klaar voor? Want de dag na aankomst wordt al bijzonder: Lokobe is het laatst overgebleven laagland regenwoud van Nosy Be. Het is een uurtje rijden naar het …

︿

Dag 3: Nosy Be, per boot naar het vasteland en Ankarana

Na een vroeg ontbijt transfer naar de haven (een uurtje rijden) voor de 1,5 uur durende overtocht naar Ankify op het vaste land van Madagaskar. Hier staat een auto met chauffeur te wachten om je in ca. 4 uur naar Ankarana te rijden. Je verblijft in de comfortabele kleinschalige Ankarana lodge met zwembad, op 1 km van de ingang van het gelijknamige park.

Na de lunch bezoek je Gondwana, het 28 ha. grote privé nature park van je hotel. Hier worden zoveel mogelijk dieren in het wild beschermd en probeert met de balans te vinden met omliggende ecosystemen. Grijze kalksteen formaties, de zogenaamde tsingy, rijzen boven het regenwoud.

Dag 3: Nosy Be, per boot naar het vasteland en Ankarana

Na een vroeg ontbijt transfer naar de haven (een uurtje rijden) voor de 1,5 uur durende overtocht naar Ankify op het vaste land van Madagaskar. Hier staat een auto met …

︿

Dag 4: Ankarana National Park, naar de sprookjesgrotten en rotsformaties

Ankarana beslaat een oppervlakte van 18.255 hectare en bestaat vooral uit geërodeerde kalksteen. Eeuwenlange erosie creëerde een daarbij een complete magische ondergrondse wereld van grotten en spitse rotsformaties. Zo zie je b.v. de grot van de vleermuizen, de kathedraal grot van Andrafiabe, de krokodilgrot en de kristalgrot, echt allemaal sprookjesachtig mooi.

Vandaag kun je het “Circuit Benabony” wandelen tot aan de “hangbrug” over de Tsingy rotsformaties. Een fantastisch uitzichtpunt. Zorg voor een picknicklunch en voldoende drinken, in de ongerepte natuur zijn geen faciliteiten. ’s Middags is de “Perte de Riviere” een topper. Je loopt langs een natuurlijk amfitheater, “uitgehouwen” door erosie van de rivier.

local Hero

Wandelingen hier zijn naar eigen smaak in te korten of te verlengen.

Dag 4: Ankarana National Park, naar de sprookjesgrotten en rotsformaties

Ankarana beslaat een oppervlakte van 18.255 hectare en bestaat vooral uit geërodeerde kalksteen. Eeuwenlange erosie creëerde een daarbij een complete magische ondergrondse wereld van grotten en spitse rotsformaties. Zo zie …

︿

Dag 5: Naar Joffreville en het Montagne d’Arbre Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt is het ca. 4 uur naar het dorp Joffreville aan de rand van het oudste park van Madagaskar, het Montagne d’Arbre Nationaal Park. Wie geen bezwaar heeft tegen wat langer in de auto zitten kan een omweg van 2 uur maken om in de savanne de ronde piekvormige Tsingy Rouge te bezoeken. Een waar kleurspektakel tussen de palmbomen waar je trouwens ook kunt picknicken.

In Joffreville verblijf je in een van de 12 bungalows van het eco hotel Nature Lodge, gerund door een enthousiast Malagasi team uit het dorp. Het uitzicht en goede restaurant zijn een plus. Op een korte avondwandeling in het voor hotelgasten gratis toegankelijke Domaine de Fontenay privé park valt bijzondere flora en fauna te spotten. Doen dus.

Dag 5: Naar Joffreville en het Montagne d’Arbre Nationaal Park

Na een vroeg ontbijt is het ca. 4 uur naar het dorp Joffreville aan de rand van het oudste park van Madagaskar, het Montagne d’Arbre Nationaal Park. Wie geen bezwaar …

︿

Dag 6: Joffreville, Parc National de Montagne d'Ambre

Het nationale Montagne d'Ambre park bestaat uit 300.000 hectare vulkanisch gebied met hoogteverschillen tussen 800 en 1.475 meter. De weelderige natuur kent een enorme variëteit aan flora en fauna. Overal in het tropische laagwoud groeien medicinale planten, enorme bomen, orchideeën, varens etc. Bij de entree meer info over de verschillende wandelingen door het park.

Wie let op de kleintjes ziet behalve de bekende lemuren een van de kleinste kameleons die op Madagaskar leeft, de Brookesia Minima en een van de kleinste primaten ter wereld, de Mircocebus rufus. Sla dus vooral Montagne niet over. Eventueel kun je naar privé parken rond Joffreville. Genoeg van al die wandelingen? Steek je voeten in het zwembad van je hotel, dat mag ook.

Dag 6: Joffreville, Parc National de Montagne d'Ambre

Het nationale Montagne d'Ambre park bestaat uit 300.000 hectare vulkanisch gebied met hoogteverschillen tussen 800 en 1.475 meter. De weelderige natuur kent een enorme variëteit aan flora en fauna. Overal …

︿

Dag 7: Via Diego Suarez naar het vissersdorp Ramena

Vandaag wat uitslapen. Het is immers maar een uurtje rijden naar Diego-Suarez. Deze grote havenstad aan de Antsiranana baai. Voor de kust ligt Nosy Lonja, ofwel Sugar Loaf island. Overal is er geschiedenis in deze culturele stad, gekoloniseerd door de Arabieren. Op de markten merk je hun invloed aan de moskeeën en de khat kauwende bevolking.

Let op: tussen 12h00/12h30 en 15h00 sluiten de winkels. Als je in de ochtend Diego bezoekt, heb je in de middag tijd bij het zwembad van het hotel in Ramena, op ca. 30 minuten rijden. Langs de hele noordkust loopt het witte zandstrand van Ramena. Kilometers turkoois water, een plaatje. In de regio liggen andere sfeervolle vissersdorpjes, steeds met de Amber / Anakarana bergen als dekor. 

Dag 7: Via Diego Suarez naar het vissersdorp Ramena

Vandaag wat uitslapen. Het is immers maar een uurtje rijden naar Diego-Suarez. Deze grote havenstad aan de Antsiranana baai. Voor de kust ligt Nosy Lonja, ofwel Sugar Loaf island. Overal …

︿

Dag 8 - 9: Ramena, strandverblijf en excursies

Tijdens je verblijf heb je de beschikking over een auto met chauffeur voor je excursies. Op een ochtend of middag kun je naar de Montagne des Français (in de koloniale tijd het toneel van diverse veldslagen) voor een wandeling van 1 tot 4 uur. Met een lokale gids kies je een passende route. Onderweg baobabs, doornige bomen en aloëplanten en talloze vogels en reptielen.

Meer zee en strand? Maak een boottrip naar de zeegroene emerald zee (via het hotel) of doe de 3 baaien wandeling: een halve dag langs mooie zandbaaien tot aan Ramena en je hotel. Je volgt een wild ruig en soms winderig pad langs de kust. Adembenemend mooi met die witte stranden en het azuurblauwe water.

local Hero

Je overnacht deze dagen in Lakana Ramena, gelegen aan de zee en op 150 meter afstand van een prachtig zandstrand. Je hotel beschikt over 10 bungalows, een zwembad en een fijn restaurant met verse regionale producten. Echt een plekje om lekker bij te komen.

Dag 8 - 9: Ramena, strandverblijf en excursies

Tijdens je verblijf heb je de beschikking over een auto met chauffeur voor je excursies. Op een ochtend of middag kun je naar de Montagne des Français (in de koloniale …

︿

Dag 10 - 11: Terug naar Nosy Be en eilandhoppen naar Nosy Iranja

Vanochtend vroeg maak je de rit terug naar de haven van Ankify, waar de boot naar Nosy Be klaar ligt. Terug op het eiland transfer naar hotel L’Heure Bleue. Dit hotel, de bohemien luxe van Nosy Be zoals ze zichzelf noemen, ligt in het noordwesten van het eiland, verscholen in een weelderige tropische tuin. Vanuit de tegen de heuvels gebouwde bungalows heb je een panoramisch uitzicht over de baai van Madirokely/Ambatoloaka. Goed restaurant en twee zwembaden.

De dag erop een bootexcursie naar Nosy Iranja, met zijn kristalheldere water en witte zandstranden een waar paradijs.  Na vertrek op zee eerst op zoek naar walvissen en dolfijnen. Na een traditionele vislunch op het strand van Nosy Iranja zwemmen en snorkelen alvorens je terugvaart naar Nosy Be.

Dag 10 - 11: Terug naar Nosy Be en eilandhoppen naar Nosy Iranja

Vanochtend vroeg maak je de rit terug naar de haven van Ankify, waar de boot naar Nosy Be klaar ligt. Terug op het eiland transfer naar hotel L’Heure Bleue. Dit …

︿

Dag 12: Van Nosy Be naar Nosy Komba

Het haventje van Ambatolaoka is het vertrekpunt van het bootje naar Nosy Komba, een klein bounty eilandje op ca. 45 minuten varen ten zuiden van Nosy Be. Chez Remo et Bérénice is een kleine comfort Bed & Breakfast met 5 charmante bungalows en een gastvrij stel eigenaren. 

Het B&B kijkt uit over een prachtig koraalrif, waar je dus ook prima kunt zwemmen en snorkelen. Het devies hier is: ‘’mora-mora’’, ofwel ontspannen in je eigen tempo. Iets waar je je vakantie inderdaad prima mee kunt eindigen.

Dag 12: Van Nosy Be naar Nosy Komba

Het haventje van Ambatolaoka is het vertrekpunt van het bootje naar Nosy Komba, een klein bounty eilandje op ca. 45 minuten varen ten zuiden van Nosy Be. Chez Remo et Bérénice …

︿

Dag 13 - 14: Nosy Komba, strandverblijf

Naast snorkelen, luieren en zwemmen vanaf het hotel kun je ook de omgeving verkennen. Wandel bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland waar je uitkijkt op alle baaien tegelijk. Of bezoek de plantages (vanille, koffie, peper) en ontmoet de bewoners van de gehuchten in de bergen.

Liever nog een eilandje verkennen? Neem dan de pirogue rond het eiland en ga naar Ambario Be waar je ook weer fijn kunt snorkelen. Onderweg stops aan diverse kanten van Nosy Komba, bezoek aan Ampangorina (lokale kunstnijverheid), een bezoek aan het Lemuren park en ontmoeting met ambachtslieden die pirogues maken. Aan het eind van de middag heb je heel Nosy Komba gezien.

local Hero

Ga je naar de top van het eiland dan heb je wel een goede conditie nodig. Het is immers zo'n 4 uur lopen over behoorlijk glibberige paden.

Dag 13 - 14: Nosy Komba, strandverblijf

Naast snorkelen, luieren en zwemmen vanaf het hotel kun je ook de omgeving verkennen. Wandel bijvoorbeeld naar het hoogste punt van het eiland waar je uitkijkt op alle baaien tegelijk. …

︿

Dag 15 - 16: Nosy Be, terugvlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van je vluchttijd nog even genieten van strand en zee. Daarna transfer naar de luchthaven van Nosy Be en terugvlucht met tussenstop naar Europa waar je de volgende ochtend aankomt.

Je luxe Madagaskar eilandhop reis zit erop! Wil je de reis nog wat uitbreiden of verlengen? Je local Hero, de Madagaskar reisspecialist ter plaatse, kan het voor je regelen.

Dag 15 - 16: Nosy Be, terugvlucht naar Amsterdam

Afhankelijk van je vluchttijd nog even genieten van strand en zee. Daarna transfer naar de luchthaven van Nosy Be en terugvlucht met tussenstop naar Europa waar je de volgende ochtend …

︿

Reisplan aanvragen? Stuur je opmerkingen naar Mirindra

stap 1/2

Kijk waar je verblijft tijdens je rondreis Madagaskar: