Modern en traditioneel. Sushi en sumo. Zen en sake. Trein en huurauto. Japan zit vol tegenstellingen en toch vult alles elkaar aan. Deze selfdrive reis, waarbij je ook die snelle trein in stapt, is dé manier om de highlights van dit veelzijdige land te leren kennen.
Je start in de futuristische hoofdstad Tokyo. Met al z'n wolkenkrabbers en neonlichten ideaal om per efficiënt openbaar vervoer te ontdekken. Pas daarna reis je per huurauto en start je Japan roadtrip. Naar Hakone en z'n beroemde Mount Fuji vulkaan. Je toert door de Kiso vallei met z'n rijstvelden en stuurt verder naar de Japanse Alpen. Groene bergen, kabbelende beekjes en dorpjes vol oude houten huizen. Na alle natuur sluit je af in cultureel Kyoto, met z'n geplaveide steegjes, geisha's en tempels.
De must-do excursies hebben we alvast voor je ingepland. Ook sumo worstelen en een thee ceremonie bijwonen? Of juist meer van de gebaande paden? Alles kan, samen met je local Hero pas je deze reis eenvoudig aan.
Inclusief:
Exclusief:
Wat is de beste reistijd voor Japan?
Je kunt Japan het hele jaar door bezoeken, de beste periode zijn de lente en de herfst. In het voorjaar bloeien de kersenbloesems, de bekende Sakura. In het najaar kleurt Japan rood, oranje en geel. Een rondreis in juli en augustus is ook prima te doen, het klimaat in Japan is vergelijkbaar met de onze. Aangename temperaturen maar ook regelmatig regen en een vrij hoge luchtvochtigheid. Wil je laagje sneeuw op de bergen zien tijdens je reis door Japan, dan kun je het beste in de Japanse winter reizen (januari tot en met maart).
Heb ik een visum nodig voor Japan?
Om naar Japan te reizen moet je in bezit zijn van een geldig paspoort. Je paspoort moet bij het verlaten van Japan nog geldig zijn. Is je bezoek korter dan 90 dagen? Dan heb je geen visum nodig. Je zult hiervoor een retourvlucht moeten tonen bij de douane bij aankomst.
Reis je in via een ander land? Informeer dan van tevoren bij het consulaat van dat land of je een visum of transitvisum nodig hebt.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.
Hoe bereid ik me voor op Japan?
Japan heeft een goede gezondheidszorg. Op het eiland Okinawa wonen zelfs de meeste 100-jarigen ter wereld.
In Japan werkt de zorg wel iets anders en is het niet goedkoop. Een huisarts kennen ze in Japan niet. Je gaat direct naar het ziekenhuis of een privékliniek als je niet lekker bent. Hierdoor vallen de medische kosten hoger uit dan in Nederland. Het is aan te raden om je (dagelijkse) medicijnen mee te nemen vanuit Nederland, met een medicijnpaspoort. De bijsluiters van Japanse medicijnen zijn alleen in het Japans. Daarnaast is het aan te raden om een reisverzekering met werelddekking of aanvullende zorgverzekering met dekking voor medische kosten in het buitenland af te sluiten.
Moet ik mij laten inenten voor mijn reis naar Japan?
Nee. Voor een reis naar Japan hoef je geen verplichte inentingen te halen. Als je je toch tegen sommige ziektes wilt beschermen, dan kun je het beste contact opnemen met je huisarts of GGD. Zij geven advies over welke vaccinaties eventueel nodig zijn. Ook geven zij advies over andere gezondheidsrisico’s. Zo ga je goed voorbereid op reis.
Hoeveel tijdverschil met Japan?
In Japan is het tijdens onze wintertijd 8 uur later dan in Nederland. Tijdens de zomer is het in Japan 7 uur later dan in Nederland.
Is het veilig in Japan?
Japan is één van de veiligste landen ter wereld. Een dure laptop, een gloednieuwe telefoon of een portemonnee wordt onbewaakt achtergelaten in een café als een Japanner even naar het toilet moet. Niemand neemt het mee.
Op het vlak van natuur is Japan niet altijd veilig. Japan ligt namelijk dichtbij de zogenoemde ‘ring of fire’, waardoor natuurrampen niet te voorkomen zijn. Tyfoons, aardbevingen of aardverschuivingen, tsunami’s en vulkaanuitbarstingen komen regelmatig voor. Gelukkig is het land hier goed op voorbereid en kent de hoogbouw in de steden strenge eisen. Mocht je er zijn tijdens een ramp, zorg dat je goed geïnformeerd bent en volg lokale adviezen op. Japanners leren vanaf de kleuterklas al hoe ze om moeten gaan met aardbevingen en tyfoons.
Wat neem ik mee naar Japan?
De houding van Japanners ten opzichte van buitenlanders en hun kledingkeuze is mild. Er zijn geen specifieke voorschriften. Onderling zijn de Japanners wat strenger voor elkaar. De gemiddelde Japanner zal met bedekte schouders, shirts met een gesloten kraag of lange broeken de straat op gaan, zelfs in de zomermaanden. Wil je liever een hemdje aan tijdens de warme dagen? Geen zorgen, ze kijken hier niet vreemd van op.
Roken in het openbaar is in Japan echt not done. Het is toegestaan in bepaalde restaurants of specifieke rookkamers in hotels. Zorg dat je hier goed naar kijkt. Een andere gewoonte in Japan is je schoenen uit doen bij traditionele gebouwen. Vaak krijg je hier speciale slippers voor in de plaats. Daarnaast zijn Japanners erg punctueel. Kom dus niet te laat voor een afspraak, dit wordt niet gewaardeerd. Ben je even in een rush? Eet of drink niet terwijl je loopt. Waar je in Nederland nog een appeltje eet onderweg, kijken ze in Japan hier vreemd van op.
Welke valuta in Japan?
In Japan betaal je met de Yen, de officiële naam voor de munteenheid in Japan. Om een idee te krijgen kun je op de site van een convertor zoals oanda.com alvast de koers bekijken.Je hoeft je in Japan geen zorgen te maken hoe je aan geld komt. Overal in het land kun je wel pinnen. Veelal kun je terecht in de 7-Eleven supermarkten, waar ATM’s staan die Visa, Mastercard creditcard en de (maestro) bankpas accepteert. Om fraude te voorkomen, kun je maximaal 100.000 Yen opnemen per keer, zo rond €800 euro. Houd er rekening mee dat er transactiekosten worden gerekend per pinbeurt. Vergeet niet je bankpas op wereld te zetten voor je vertrekt.
Mocht er geen ATM in de buurt zijn, dan kun je gemakkelijk euro’s wisselen. Een tip is om niet te veel coupures mee te nemen in verband met verlies of diefstal. Aan het begin van de reis kun je op de luchthaven of in de buurt van het hotel vaak wel pinnen.
Heb je na je reis nog Yen over? Op de Japanse internationale luchthavens kun je deze inwisselen voor euro’s.
Is fooi gebruikelijk in Japan?
In Japan is het niet gebruikelijk om fooien te geven. Er is zelfs een grote kans dat je dit terug wordt gegeven. Zowel in een restaurant of in een taxi wordt er geen fooi verwacht. Zorg dat je de rekening van het hotel en restaurant goed bekijkt, want vaak wordt de fooi in de rekening al verwerkt. Let hier goed op. Het is wel gebruikelijk om een lokale gids een fooi te geven. Helpt iemand jou met je zware koffers naar de kamer? Dan is het ook gebruikelijk om een fooi te geven. Meestal geef je dan tussen de 100 en 250 Yen.
Afdingen is in Japan niet gebruikelijk. De winkels hebben een vaste verkoopprijs. Daarentegen kan je wel proberen af te dingen op de vlooienmarkt. Zorg voor een brede glimlach en wie weet haal je wat meer van de prijs af.
Welke stekker heb ik nodig in Japan?
De netspanning in Japan is 100 volt. Japanners maken ook wel gebruik van stekkers met platte pennen, vergelijkbaar met Amerikaanse stekkers. Het is aan te raden om een verloopstekker mee te nemen. In de meeste hotels is de voltage 110 V en 220 V.
Hoe reis ik door Japan?
Je zult tijdens je reis door Japan gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen. Wij regelen vaak al de transfer bij aankomst voor je. Regel je dat liever zelf, dan kun je de bus, metro, trein of taxi naar je hotel pakken. Het openbaar vervoer in Japan is schoon, punctueel, uitgebreid en modern. In de grote steden wordt alles goed in het Engels aangegeven en overal helpen de mensen je graag op weg. Houd er rekening mee dat het in de ochtend en aan het eind van de middag / begin van de avond druk kan zijn, vanwege woon-werkverkeer.
De trein is het meest gebruikte vervoersmiddel om van stad naar stad te reizen. Bij het boeken van je reis krijg je van ons een railpass voor een bepaalde periode, welke gebruikt kan worden in verschillende type treinen. In je reisinformatie vind je duidelijk terug met welke trein je wel en niet kunt reizen. Er is voldoende plek voor je bagage en er zijn veel informatiepunten op de stations.
Een andere comfortabele manier van rondreizen door Japan is per huurauto. Het geeft je veel vrijheid en je komt op plekken waar je met het openbaar vervoer (en dus ook de massa) niet kan komen. Je hebt een internationaal rijbewijs nodig en rijdt links. De tolkosten kunnen flink oplopen, dus check je route opties in je reisbeschrijving. Je gebruikt de huurauto vaak slechts voor een deel van je reis, want dat ritje in de snelle bullet-train wil je ook niet missen. Bovendien zijn niet alle routes in Japan even mooi om zelf te rijden, omdat de (snel)weg vaak afgeschermd wordt met betonplaten als geluidsdemper. Je local Hero adviseert je graag.
Zelf boeken
Tegenwoordig kun je gemakkelijk zelf een internationale vlucht boeken bij de luchtvaartmaatschappij zelf of op een van de vliegticketsites. Kijk bijvoorbeeld* op:
-vliegwinkel.nl
-cheaptickets.nl
-tix.nl
-skyscanner.com
-google.nl/flights
*De internationale vlucht maakt dus geen onderdeel uit van de reis die je bij ons boekt. De bovenstaande links zijn ter informatie, we verdienen hier niet aan.
Let hierbij op het volgende:
* juist invullen volledige voornaam en (meisjes) achternaam. Later wijzigen om fouten te herstellen, al is het maar 1 letter, kost extra.
* je betaalt het volle bedrag direct, doorgaans via iDeal of creditcard. Zorg er dus voor dat voor je boekt dit bedrag op je rekening staat.
* je ticket(s) ontvang je na boeking direct via email. Check deze dan ook direct op fouten.
* bij de tickets zit informatie over voorwaarden en een begeleidende brief met informatie.
* geef na boeking je local Hero de gegevens tijdig door, ook als er iets gewijzigd is.
Je vliegt naar
Meestal vlieg je naar Tokyo om vanuit daar je reis te starten. In onze voorbeeld rondreizen begin je net wat anders. Je vliegt namelijk richting Kyoto en dat doen we niet voor niets. Je vliegt op Osaka en per transfer naar Kyoto ca. 55 km verderop. Je eindigt veelal in Tokyo, omdat deze stad leuk is om op eigen houtje te ontdekken met het openbaar vervoer. Dat doe je niet zo snel aan het begin van je reis, omdat je dan nog even moet wennen. Wil je toch liever andersom reizen? Dan kan dat uiteraard.
Kosten
Reken voor een retourvlucht op minimaal €800,-. Er zijn goedkopere mogelijkheden, dan moet je overstappen en ben je langer onderweg. Het risico op vertragingen is groter. Reken in de hoogseizoen maanden op hogere kosten voor je vlucht, rechtstreeks kom je dan al snel uit op €1200,- / €1300,-.
Maatschappijen
De meeste reizigers vliegen rechtstreeks met KLM of met andere airlines als Lufthansa of Emirates waarbij een tussenstop wordt gemaakt, vaak in London of Dubai. Ook vanaf Brussel en Düsseldorf vertrekken er vluchten naar Osaka International Airport. Deze zijn ook vaak met een tussenstop.
Tijden
* Veel maatschappijen komen een dag later aan (nachtvluchten). Ook de terugvlucht is doorgaans een nachtvlucht. Houd hier rekening mee bij je dagplanning.
*Je local Hero zorgt voor aansluiting van je vlucht op het landgedeelte. Kom je laat aan, dan is het prettig als je transfer en hotel al geregeld zijn, zelfs als je een ervaren reiziger bent.
*Naast prijs is vluchtduur en overstap ook belangrijk.
Binnenlandse vluchten
We raden je aan die door je local Hero te laten boeken. Tijden veranderen regelmatig en ook worden maatschappijen soms gewisseld of zijn er routes die vervallen.
Tips
*Boek je vlucht bij voorkeur zo vroeg mogelijk, ook buiten het hoogseizoen als kerst-of zomervakantie.
*Omdat veel maatschappijen na het weekend dus maandags hun capaciteit checken en evt. hun prijzen aanpassen, zijn op maandag avond of dinsdag de sites weer up-to-date met nieuwe prijzen. *Let op speciale actieperiodes, bv. de KLM Wereld Deal Weken.
Een auto huren in Japan is niet zo gek als het lijkt. Vooral op het platteland en in de Japanse Alpen is de vrijheid van een auto fijn, het openbaar vervoer is daar beperkt. Doe tevoren wat ‘huiswerk’ (verderop in dit blog) en rijd rustig.
Met een huurauto in Japan reizen is echt goed te doen. Het Japanse wegennet is uitstekend, het is qua rijden en drukte niet veel anders dan in Nederland. Japanners zijn in het verkeer vaak netter dan de gemiddelde Nederlander. Wel even wennen aan het links rijden en de soms andere verkeersborden (alle belangrijke zijn gelukkig ook in het Engels) en regels. Naast een creditcard op de naam van de bestuurder heb je, behalve je gewone rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs nodig (verkrijgbaar via de ANWB).
Autohuur Japan, waar beginnen en hoelang?
De meeste reizigers boeken een auto voor hun rondreis Japan voor het stuk door de Japanse Alpen. Meestal vrij kort, voor 3 tot 6 dagen, 5 tot 6 dagen vinden wij ideaal, je hebt dan tijd om te wennen aan het autorijden in Japan. Veelal boeken onze reizigers ‘one-way’. Je levert de auto dan op een andere plek in dan waar je deze ontvangt. De bijbehorende ‘drop off fee‘ daarvoor is dan altijd inbegrepen.
Vertrek/aankomst Tokio?
Haal je huurauto dan op of lever die in in Odawara of het daar vlakbij gelegen Hakone, dat ligt ca 100 km, 1,5 uur ten zuiden van de drukke agglomeratie Tokio. Ben je aan de noordwest kant van de Japanse Alpen? Ophalen/inleveren in Kanazawa is dan het handigst.
Starten of inleveren in het zuidoosten van Japan?
De aangewezen plekken zijn dan Nakatsugawa, Nagoya of Kyoto.
Ook verkopen we soms autohuur op het zuidelijke Kyushu om vanuit Beppu naar Mount Aso te rijden. We bespreken de voor jou beste route graag met je.
Autohuur Japan, welke verhuurder en waar boek je dat?
We raden aan je auto te boeken via onze Local Hero. We gebruiken Toyota Japan, de grootste en meest betrouwbare autoverhuurder. Ze hebben een efficiënte en snelle backup bij pech onderweg of eventuele problemen. In tegenstelling tot Sunny Cars biedt Toyota Japan betere, slimmer gelegen pick-up en drop-off locaties, zie hierboven. Tenslotte kun je via hun site (https://rent.toyota.co.jp/eng/) veel links en filmpjes vinden over je gps, de regels, het rijden enz. We vonden het fijn om ons daar te voren wat in te verdiepen.
Reken even gemiddeld inclusief alle kosten tevoren en ter plaatse en de dropoff fee bij het rijden in een gewone middenklasse auto op ca. € 140-150 all-in. Je huurt immers maar een beperkt aantal dagen en dan is het geruststellend om het allemaal goed geregeld te hebben.
Autohuur Japan, welk type auto heb je nodig?
Dit zijn de door ons meest geboekte categorieën:
* Voor 2 personen: Cat.C2. Basis. Toyota Yaris, Aqua of Corolla 1,5 liter,4 deurs, 5 seats, handgeschakeld en met airco en gps. Twee kleine koffers en twee tassen kunnen er net in. Lange mensen kunnen beter een middenklasser huren.
* Voor 3 personen (of 2 comfortabeler): Cat. C3. Middenklasse. Toyota Corolla Touring, Prius of vergelijkbaar. 5 deurs, 1,5 liter handgeschakeld of automaat, met airco en gps. Vier zachte tassen passen erin.
* Voor 4 personen: Cat. C5. Luxe. Toyota Crown, 5 deurs, 2,5 liter, automaat, airco en gps. Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Kan eventueel met 5 personen.
Wat is inbegrepen, wat niet?
Inclusief is altijd een onbeperkt aantal km en een basis verzekering. Deze dekt lichamelijk letsel, het risico van invaliditeit tot max. 30 miljoen Y. en schade aan eigendommen en aan de auto (beiden met een eigen risico van Y 50.000,-, ca. € 300,- en evt. ter plaatse af te kopen).
Niet inbegrepen is schade als bijvoorbeeld lekke banden, verloren wieldoppen of schade tijdens stilstand (bijvoorbeeld auto inbraak of als iemand tegen je geparkeerde auto botst) Deze zaken kun je extra bijverzekeren ter plaatse met het "Double Protection Package". De kosten hiervan variëren per type huurauto maar zijn rond de 1650 JPY (10 euro) per 24 uur. Deze DPP kan niet vooraf door ons worden geboekt maar wij raden je aan om dit ter plekke te doen. Zie het filmpje op https://rent.toyota.co.jp/eng/
* toeslag extra bestuurder;
Er is geen toeslag en er is een onbeperkt aantal chauffeurs mogelijk. Alleen dienen ook de extra bestuurders een internationaal rijbewijs te hebben.
* evt. kinderzitje (verplicht tot 6 jaar)
Een Kinderzitje is verplicht voor kinderen van 0-5 jaar. Kosten zijn 1 euro per dag ongeveer. Dit is inbegrepen in de huurprijs.
Japan autohuur, waar moet je verder op letten?
* een dag is 24 uur, start vanaf het moment dat je de auto ophaalt; * de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; * een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen; * bij Toyota Japan geldt geen minimum leeftijd of minimale duur van het bezit van een rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voldoende.
Japan auto huren, onze tips op een rijtje:
Het team van Local Hero en de Local Hero in Japan wensen je een goede en veilige autoreis.
Inclusief:
Exclusief:
Een auto huren in Japan is niet zo gek als het lijkt. Vooral op het platteland en in de Japanse Alpen is de vrijheid van een auto fijn, het openbaar vervoer is daar beperkt. Doe tevoren wat ‘huiswerk’ (verderop in dit blog) en rijd rustig.
Met een huurauto in Japan reizen is echt goed te doen. Het Japanse wegennet is uitstekend, het is qua rijden en drukte niet veel anders dan in Nederland. Japanners zijn in het verkeer vaak netter dan de gemiddelde Nederlander. Wel even wennen aan het links rijden en de soms andere verkeersborden (alle belangrijke zijn gelukkig ook in het Engels) en regels. Naast een creditcard op de naam van de bestuurder heb je, behalve je gewone rijbewijs, ook een internationaal rijbewijs nodig (verkrijgbaar via de ANWB).
Autohuur Japan, waar beginnen en hoelang?
De meeste reizigers boeken een auto voor hun rondreis Japan voor het stuk door de Japanse Alpen. Meestal vrij kort, voor 3 tot 6 dagen, 5 tot 6 dagen vinden wij ideaal, je hebt dan tijd om te wennen aan het autorijden in Japan. Veelal boeken onze reizigers ‘one-way’. Je levert de auto dan op een andere plek in dan waar je deze ontvangt. De bijbehorende ‘drop off fee‘ daarvoor is dan altijd inbegrepen.
Vertrek/aankomst Tokio?
Haal je huurauto dan op of lever die in in Odawara of het daar vlakbij gelegen Hakone, dat ligt ca 100 km, 1,5 uur ten zuiden van de drukke agglomeratie Tokio. Ben je aan de noordwest kant van de Japanse Alpen? Ophalen/inleveren in Kanazawa is dan het handigst.
Starten of inleveren in het zuidoosten van Japan?
De aangewezen plekken zijn dan Nakatsugawa, Nagoya of Kyoto.
Ook verkopen we soms autohuur op het zuidelijke Kyushu om vanuit Beppu naar Mount Aso te rijden. We bespreken de voor jou beste route graag met je.
Autohuur Japan, welke verhuurder en waar boek je dat?
We raden aan je auto te boeken via onze Local Hero. We gebruiken Toyota Japan, de grootste en meest betrouwbare autoverhuurder. Ze hebben een efficiënte en snelle backup bij pech onderweg of eventuele problemen. In tegenstelling tot Sunny Cars biedt Toyota Japan betere, slimmer gelegen pick-up en drop-off locaties, zie hierboven. Tenslotte kun je via hun site (https://rent.toyota.co.jp/eng/) veel links en filmpjes vinden over je gps, de regels, het rijden enz. We vonden het fijn om ons daar te voren wat in te verdiepen.
Reken even gemiddeld inclusief alle kosten tevoren en ter plaatse en de dropoff fee bij het rijden in een gewone middenklasse auto op ca. € 140-150 all-in. Je huurt immers maar een beperkt aantal dagen en dan is het geruststellend om het allemaal goed geregeld te hebben.
Autohuur Japan, welk type auto heb je nodig?
Dit zijn de door ons meest geboekte categorieën:
* Voor 2 personen: Cat.C2. Basis. Toyota Yaris, Aqua of Corolla 1,5 liter,4 deurs, 5 seats, handgeschakeld en met airco en gps. Twee kleine koffers en twee tassen kunnen er net in. Lange mensen kunnen beter een middenklasser huren.
* Voor 3 personen (of 2 comfortabeler): Cat. C3. Middenklasse. Toyota Corolla Touring, Prius of vergelijkbaar. 5 deurs, 1,5 liter handgeschakeld of automaat, met airco en gps. Vier zachte tassen passen erin.
* Voor 4 personen: Cat. C5. Luxe. Toyota Crown, 5 deurs, 2,5 liter, automaat, airco en gps. Vier niet te grote koffers of 4-5 tassen. Kan eventueel met 5 personen.
Wat is inbegrepen, wat niet?
Inclusief is altijd een onbeperkt aantal km en een basis verzekering. Deze dekt lichamelijk letsel, het risico van invaliditeit tot max. 30 miljoen Y. en schade aan eigendommen en aan de auto (beiden met een eigen risico van Y 50.000,-, ca. € 300,- en evt. ter plaatse af te kopen).
Niet inbegrepen is schade als bijvoorbeeld lekke banden, verloren wieldoppen of schade tijdens stilstand (bijvoorbeeld auto inbraak of als iemand tegen je geparkeerde auto botst) Deze zaken kun je extra bijverzekeren ter plaatse met het "Double Protection Package". De kosten hiervan variëren per type huurauto maar zijn rond de 1650 JPY (10 euro) per 24 uur. Deze DPP kan niet vooraf door ons worden geboekt maar wij raden je aan om dit ter plekke te doen. Zie het filmpje op https://rent.toyota.co.jp/eng/
* toeslag extra bestuurder;
Er is geen toeslag en er is een onbeperkt aantal chauffeurs mogelijk. Alleen dienen ook de extra bestuurders een internationaal rijbewijs te hebben.
* evt. kinderzitje (verplicht tot 6 jaar)
Een Kinderzitje is verplicht voor kinderen van 0-5 jaar. Kosten zijn 1 euro per dag ongeveer. Dit is inbegrepen in de huurprijs.
Japan autohuur, waar moet je verder op letten?
* een dag is 24 uur, start vanaf het moment dat je de auto ophaalt; * de vertrekdatum is bepalend voor het seizoen tarief, net voor het hoogseizoen huren is dus goedkoper, aan het eind van het hoogseizoen huren relatief duur; * een creditcard op naam van bestuurder is nodig, deze dus ook meenemen; * bij Toyota Japan geldt geen minimum leeftijd of minimale duur van het bezit van een rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is voldoende.
Japan auto huren, onze tips op een rijtje:
Het team van Local Hero en de Local Hero in Japan wensen je een goede en veilige autoreis.