Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Waar slapen we in Colombia? Bijzonder en kleinschalig overnachten

Corine 17 juni 2024 Colombia Kleinschalig overnachten, Rondreis Colombia

Colombia is: levendige steden als het koloniale Bogotá en historische Cartagena, uitgestrekte koffievalleien, dichtbegroeide bergbossen en de relaxte Caribische stranden. Er is genoeg te doen en te zien voor een rondreis Colombia van een paar weken. Je zult je niet vervelen! Maar waar slaap je dan? Ook daarin is er genoeg keuze. In dit blog lees je over de verschillende mogelijkheden.

#1 Slapen op een koffie finca

Colombia is ook koffie. Beroemd is de Zona Cafetera,  de koffieregio van Colombia, die je echt bezocht moet hebben. Hoe leuk is het dan om tussen de koffieplantages te slapen in een sfeervolle koffiefinca met zwembad?  

Tijdens je verblijf wandel je rustig met een lokale koffieboer over de plantage en leer je van alles over de koffieteelt. Je mag je eigen koffiebonen plukken en natuurlijk geniet je van een kopje van dit ‘zwarte goud’. Zeker weten dat het je heel goed zal smaken als je uitkijkt over de groene vallei.

#2 Genieten in luxe

Heel iets anders dan een countryhouse in de koffievallei is een luxe boetiek resort op de Rosario Eilanden. Pure tropische verwennerij, andere woorden hebben we er niet voor. Een kleinschalig resort met een privé (kiezel)strand, een houten zonnedek met ligbedden waar je heerlijk kunt wegdromen en uitzicht op het turquoise water. Voeg daar nog een koel drankje en een ondergaande zon aan toe en het vakantiegevoel is compleet.

Lekker luieren bij je resort is natuurlijk heel fijn, maar wat dacht je van snorkelen terwijl je je vergaapt aan de bonte kleuren van het  koraalrif?

#3 Schommelen in een hangmat

Het tegenovergestelde van het luxe resort is slapen in een hangmat. Maar dit is zeker niet minder speciaal! Eerst maak je een wandeling door het uitgestrekte Tayrona National Park (met wat bagage voor je overnachting) en dan wacht je hangmat op je bij het prachtige strand Cabo Blanco. Je hebt de keuze uit een hangmat with a view, maar hou wel in gedachte dat het met een harde wind iets minder comfortabel is. Hoe dan ook een unieke plek en een bijzondere ervaring om zo de nacht door te brengen.

#4 Hoog in een boomhut

Een accommodatie waar je niet zomaar aan denkt, is een ‘eco-boomhut’. Deze originele overnachtingsplek vind je in het rustieke dorpje Minca, middenin het tropische regenwoud. Lekker rustig, want heel toeristisch is het nog niet. Je slaapt in eco-lodges op palen en kijkt uit op al dat groen om je heen. Niet op en top luxe, maar wel heel bijzonder gelegen. Wil je toch een upgrade naar iets meer comfort? Kies dan voor een glamping stay net buiten het dorp.

Rondreis Colombia op maat

Je ziet het; er zijn heel veel mogelijkheden om lekker op één oor te gaan tijdens je rondreis Colombia. Luxe of eenvoudig, maar altijd kleinschalig en sfeervol. Weet jij al wat je kiest?

Onze Colombia expert, local Hero Sjors, denkt met je mee en helpt je graag bij het het plannen van jouw ideale Colombia rondreis. Eerst nog wat meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeeld rondreizen Colombia.

 

Terug naar overzicht