Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

5 leukste kookworkshops

Majin 10 maart 2025 Suriname Meet the locals, Eten, Kookworkshop

Eten speelt een grote rol in elke cultuur en verbindt mensen. Het brengt niet alleen smaken samen, maar ook tradities, verhalen en geschiedenis. Door deel te nemen aan een kookworkshop tijdens je rondreis, leer je meer over de cultuur en maak je lokaal contact. Of je nu fan bent van pittige gerechten of zoete lekkernijen, kookworkshops bieden een unieke (en smakelijke) manier om een bestemming echt te ervaren. In dit blog ontdek je de 5 leukste kookworkshops die je niet wilt missen.

Suriname

Suriname bestaat uit diverse bevolkingsgroepen en is hierdoor één van de weinige landen in Zuid-Amerika met culturele diversiteit. Het heeft ervoor gezorgd dat de bevolking elkaars gerechten en ingrediënten zijn gaan gebruiken. Dit is terug te zien in de bijzondere Surinaamse keuken, waar verschillende culturen samenkomen: Creools (Afrika), Hindoestaans (India), Javaans (Indonesië) en nog meer. Dit maakt het tot een echte ‘fusionkeuken’. Hierdoor kan je genieten van de Javaanse saté, moksie alesie en Hindoestaanse roti. Ben je benieuwd hoe je zelf deze gerechten op tafel kan zetten? Volg tijdens je rondreis Suriname een kookworkshop in Paramaribo bij een local thuis, die je alles vertelt over de ingrediënten en de geschiedenis van het gerecht. Natuurlijk kan het proeven van al dat lekkers niet ontbreken.

Costa Rica

De Costa Ricaanse keuken is eenvoudig, maar smaakvol. De lokale gerechten bestaan, zoals in veel andere Midden-Amerikaanse landen uit rijst, bonen, kip, vlees of vis. Zo is het nationale gerecht, gallo pinto (‘gevlekte haan’), een schotel bestaande uit rijst met bonen en wat groente. Lokaal eten moet worden geproefd in een ‘soda’, ook wel een lokaal restaurant. Dit is vaak voordeliger en lekkerder dan eten bij een toeristisch internationaal restaurant. Tijdens jouw Costa Rica rondreis leren de locals je graag hoe je de lokale gerechten zoals ceviche, arroz con pollo of gallo pinto zelf op tafel kan zetten.

China

De Oost-Aziatische keuken heeft heel veel regionale keukens, vooral China, die maar liefst acht regionale keukens telt: Sichuan, Hunan, Kantonees, Fujian, Jiangsu, Zhejiang, Anhui en Shandong. Deze zijn voortgekomen door de grootte van China en de verschillende volkeren met eigen culturen en regionaal voedsel. Iedere regionale keuken is dus uniek, die elk hun eigen smaken en gerechten hebben. Tijdens je rondreis in China kan je in Chengdu genieten van de Sichuanese keuken die bekend staat om zijn enorm pittige gerechten, zoals hotpot met de bekende Sichuanpepers of dandan-noedels. In de spicy Sichuan kookworkshop leer je alles over deze bekende gerechten. Durf jij het aan?

Japan

Wist je dat Japan de hoogste consumptie van zeevruchten per hoofd van de bevolking heeft? Dat is ook helemaal niet zo gek. Veel Japanse maaltijden bevatten vis, schelp- en schaaldieren of zeevruchten, zoals sashimi, tempura en natuurlijk sushi. Als eilandnatie heeft het land een sterke band met de oceaan, waardoor vis niet meer weg te denken is uit het leven van de Japanners, en voor de echte sushi liefhebbers ook niet. Geen sushi fan? Japan staat ook bekend om zijn ramen en kare raisu (Japanse curry). In Kyoto kan je een met een kookworkshop meer leren over de bekende gerechten en hoe deze te bereiden zijn. Ingewikkeld? Maak je geen zorgen, Japanse gerechten staan bekend om hun eenvoud, en iedereen kan sushi maken!

Zuid-Afrika

Vlees is een belangrijk onderdeel in de Zuid-Afrikaanse keuken en cultuur. De Zuid-Afrikanen zetten dan ook graag de ‘braai’ aan, een Afrikaanse barbecue, en maken van ieder maaltijd een feest. Super gezellig! Echter, wat veel mensen niet weten is dat je in Zuid-Afrika ook kan genieten van heerlijke curry’s. De beste curry’s zijn te vinden in Bo-Kaap, gelegen in Kaapstad. Deze wijk stond vroeger bekend als de Maleise buurt en heeft een rijke geschiedenis. Zo is de naam van de bekendste curry ontstaan: Cape Malay curry. Tijdens je rondreis Zuid-Afrika neemt local kokkie Zainie je mee door de wijk, waarna je bij haar thuis kruiden gaat mengen, luistert naar verhalen en leert koken volgens lokale tradities. Nóg lokaler kan haast niet.

Al trek gekregen?

Deze bijzonder ontmoetingen en kookworkshops kan je zelf ook ervaren tijdens je rondreis in Suriname, Costa Rica, China, Japan of Zuid-Afrika. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de voorbeeldreizen van al onze bestemmingen en vraag onze local Hero’s om advies.

Terug naar overzicht