Wil je thuis een avondje in Myanmar style? Het is misschien wel één van de meest geliefde gerechten in het land. Ook onze local Hero Khine maakt het heel graag, het typische Myanmarese gerecht: Nan Gyi Thoke, oftewel een noodle salade.
In dit blog deelt local Hero Khine het recept met jou, laat je smaakpapillen verrassen. Wij zeggen alvast, eetsmakelijk.
Ingrediënten
* Rijstnoodles (voor 2 personen kun je een half pak aanhouden)
* 1 gekookt ei
* 2 theelepels vissaus
* Koriander
* Citroen of limoen (1/3 nodig)
* 2 theelepels geroosterde nootjes of seroendeng
* Paar blaadjes kool
* Half uitje
Benodigdheden kip curry saus
* 1 kippenborst
* Olie
* 1 theelepel vissaus
* ½ theelepel kurkuma
* 1 theelepel zout
* 2 sjalotjes
* Verse knoflook
* 2 tomaten
* voorliefhebbers: verse chili pepers
Bereiden rijstnoodles
- Kook de rijstnoodles volgens de verpakking.
- Spoel de noodles af in koud water en voeg een vleugje olie toe.
Bereiden van de kip curry
- Snijd de kippenborst in kleine stukjes.
- Verwarm een pan met olie en voeg hier de kip samen met de sjalotjes en knoflook toe.
- Breng de kip op smaak met zout, kurkuma en de vissaus. Houd je van pittig, voeg dan gesneden chili pepers toe.
- Voeg als laatste de gesneden tomatenstukjes toe en laat het geheel nog even smoren.
Serveer de noodle salade als een soort pasta: doe de noodles op een bord en schep daar bovenop de kip currysaus. Serveer je salade met het gekookte ei en de kool. Om het geheel af te maken, druppel nog wat limoen/citroen over het gerecht en voeg naar eigen smaak seroendeng, koriander en vissaus toe. Je Myanmar noodle salade is klaar!
Wil je de noodle salade proeven in Myanmar zelf, local Hero Khine helpt je bij het plannen van je reis. Eerst meer inspiratie op doen? Check dan nu onze Myanmar rondreizen.