Even bellen? -> 026-3030161

Contact

ma t/m vrij 08:45 - 17:00 uur

Een rondreis Namibië, zelf doen?

Kira 17 mei 2024 Namibië Reistips, Maatwerk reis, Boetiek rondreis, Rondreis, reizen met kinderen

De warme lucht komt je als een onzichtbare muur tegemoet zodra je uit het vliegtuig stapt. Wat vermoeid van de lange vlucht loop je met je bagage naar de aankomsthal waar je chauffeur al klaar staat: je bent in Namibië!

De taxichauffeur neemt je mee in zijn taxi met airco en brengt je naar een wat luxer hotel; de perfecte plek om je rondreis Namibië te beginnen met een verfrissende douche.

Comfortabel heen- en terugreizen

Het plaatje hierboven beschrijft hoe de start van je rondreis Namibië er volgens ons uit kan zien. Bij Local Hero Travel vinden we het belangrijk dat je zoveel mogelijk wordt ont- en verzorgd, maar dat je ook de vrijheid voelt om het avontuur te kunnen opzoeken als je dat wilt. Vakantievieren op de manier die het best bij je past dus.

Persoonlijk advies op elk moment

Bij een rondreis op maat heb je contact met je lokale reisexpert (local Hero) die altijd bereikbaar is en die altijd hulptroepen aan boord heeft om in te springen wanneer deze er zelf even niet is. Local Hero Carol-Jean komt uit Namibië en deelt haar kennis van het land en haar grote lokale netwerk met je. 

Zij kent de beste plekjes die je niet zo snel tegenkomt als je ervoor kiest om je reis via de bekende doe-het-zelf-websites te organiseren. Wat denk je bijvoorbeeld van een Bushman community stay voor een nachtje. Kamperen bij de locals waar je alles leert over eetbare wortels, planten en samen vuur maakt.

‘Verborgen pareltjes’ heten niet voor niets verborgen pareltjes; local Hero Carol-Jean kan tijdens je zelf uitgestippelde reis het beste tippen waar alle zintuigen volop worden geprikkeld. Een klein eettentje waar de locals hun dagelijkse maaltijd nuttigen, plekken waar je kunt genieten van de plaatselijke top hits of waar je moet zijn als je een balletje wilt trappen met het voetbalteam van een dorp verderop.

De reisexperts zijn onze vrienden geworden, waardoor het zomaar kan dat je Carol-Jean een keer tijdens je reis ontmoet als je dat leuk vindt.

De touwtjes uit handen, is echt even landen

Misschien lees je dit blog terwijl je achter je laptop zit, Namibië hoog op je wensreislijst. Onze reizigers zijn over het algemeen nieuwsgierig, zelfstandig en reislustig. We begrijpen als geen ander hoe fijn het is om zelf alle touwtjes in handen te hebben. Bij het uitzetten van je reis met ons, zou het zonde zijn als je die opgebouwde doe-het-zelf-reiskennis niet zou inzetten. Daarom raden we aan om bij het doen van je aanvraag en in gesprek met de local Hero te noemen waar je interesses liggen en waar je blij van wordt. Van huurauto’s ter plaatse, een interessante omgeving rond de accommodaties, alleen of met je reismaatje(s) tot de (wereld)wonderen die je wilt zien… door zo specifiek mogelijk te zijn, wordt de reis uniek en compleet op jullie afgestemd.

Boek je bij ons dan boek je rechtstreeks, zonder de tussenkomst van derde partijen die aan de boeking verdienen. Die korte lijntjes zorgen ervoor dat we de reissom laag kunnen houden. Met in ons achterhoofd dat veel lokale reisexperts samen met hun familie van dit inkomen moeten leven.

Het plannen van je trip

Voordat je boekt, maakt Carol-Jean een reisplan dat gemiddeld zo’n 3 keer heen en weer gemaild wordt. Net zo lang totdat jullie helemaal happy worden van de compleet off-the-beaten track locaties, de slaapplekken en niet te vergeten de activiteiten en excursies.

Betalingen naar het buitenland; we begrijpen dat je dit een spannend idee vindt. Als je jouw landarrangement voor Namibië hebt geboekt, maak je het geld over naar onze Nederlandse rekening. Wij storten het geld vanuit ons kantoor in Arnhem naar Carol-Jean die daarmee alle gidsen, chauffeurs, accommodaties en homestays betaalt. Zo landt het bedrag veilig op de juiste plek. Ook bij annulering voorkom je gedoe door met ons in zee te gaan.

Klaar om die rondreis Namibië te boeken? Ontvang een reisvoorstel en laat je meenemen door het enthousiasme van local Hero Carol-Jean.

Terug naar overzicht